Dramaten

Peer Gynt gästspelar på Ibsenfestivalen i Oslo

Dela

Dramatens mycket uppmärksammade uppsättning av Peer Gynt, i regi av Michael Thalheimer, kommer att gästspela på Ibsenfestivalen på Nationaltheatret i Oslo den 12 och 13 september.

Stina Ekblad och Erik Ehn i Peer Gynt. Foto: Sören Vilks.
Stina Ekblad och Erik Ehn i Peer Gynt. Foto: Sören Vilks.

Henrik Ibsens Peer Gynt i Michael Thalheimers regi, har spelats på Dramatens Stora scen för fulla salonger sedan premiären den 15 februari i år. Nu är det klart att föreställningen kommer ingå i Ibsenfestivalens program.

Ibsenfestivalen, som arrangerats sedan 1990 på Nationaltheatret i Oslo, uppmärksammar Norges största dramatiker Henrik Ibsen genom att under 11 dagar i september presentera internationella gästspel, nya produktioner, samtal, föreläsningar, barnevenemang och mycket mer. Festivalen äger rum mellan den 8 och 19 september.

– Det är inspirerande och ärofullt att få ta vår fantastiska Peer Gynt till Nationaltheatret i Oslo under Ibsenfestivalen. Ännu fler får på så sätt möjlighet att se uppsättningen och det är viktigt för Dramaten att synas på internationella festivaler, säger Eirik Stubø teaterchef.

Sagt i pressen om Peer Gynt:

"en av de mest se- och hörvärda föreställningarna på mycket länge" Aftonbladet

"Erik Ehn gör sitt livs roll" DN

”Det är teater när teater är som bäst" DN

"mycket, mycket sevärd" SvD

"Erik Ehns rörande rollprestation är ett imponerande teatralt maratonlopp” Expressen

"vildsint, vacker, grotesk och gripande” UNT

 

Medverkande: Erik Ehn, Stina Ekblad, Rebecka Hemse, Carl Magnus Dellow, Thomas Hanzon, Andreas Rothlin Svensson

Översättning: Lars Forssell
Regi: Michael Thalheimer
Bearbetning: Michael Thalheimer och Maja Zade
Scenografi: Olaf Altmann
Videodesign: Alexander Du Prel
Musik: Bert Wrede
Kostym: Michaela Barth
Ljus: Michael Gööck
Peruk och mask: EvaMaria Holm och Peter Westerberg

Läs mer om Ibsenfestivalen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Stina Ekblad och Erik Ehn i Peer Gynt. Foto: Sören Vilks.
Stina Ekblad och Erik Ehn i Peer Gynt. Foto: Sören Vilks.
Ladda ned bild
Erik Ehn och Rebecka Hemse i Peer Gynt. Foto: Sören Vilks
Erik Ehn och Rebecka Hemse i Peer Gynt. Foto: Sören Vilks
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

PRESSINBJUDAN - Dramaten bjuder in till öppen repetition av Lars Noréns nyskrivna pjäs Antante12.2.2019 09:58:00Pressinbjudan

Den 21 februari välkomnas press till en öppen repetition av Lars Noréns nyskrivna pjäs Andante, som han också regisserar. Lars Norén inleder med en kort presentation av pjäsen som är första satsen i ett verk om åldrande och avsked. Därefter fortsätter repetitionerna. Möjligheter att filma, fotografera och ta upp ljud kommer att finnas. Efter repetition finns möjlighet för intervjuer/samtal med skådespelarna. Kl. 10.45 Dörrarna till Lilla scenen öppnas Kl.11.00-11.45 Repetitioner med inledande presentation Kl. 11.45-12.30 Intervjuer med ensemble Obs! Intervjuer kan endast göras med skådespelarna. Vänligen meddela önskemål på förhand! Osa: senast fredag 15 februari till pressinbjudan@dramaten.se Varmt välkomna! Andante har urpremiär den 1 mars på Lilla scenen, medverkar gör; Marika Lindström, Per Mattsson, Sten Ljunggren, Monica Stenbeck, Carl Magnus Dellow , Erik Ehn och Nina Fex. Statister Camilla Rensgård/Siw-Marie Andersson/Nils Eklund/Alexandra Sahlman/Ella Odenholm

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum