Dramaten

Peer Gynt gästspelar på Ibsenfestivalen i Oslo

Dela

Dramatens mycket uppmärksammade uppsättning av Peer Gynt, i regi av Michael Thalheimer, kommer att gästspela på Ibsenfestivalen på Nationaltheatret i Oslo den 12 och 13 september.

Stina Ekblad och Erik Ehn i Peer Gynt. Foto: Sören Vilks.
Stina Ekblad och Erik Ehn i Peer Gynt. Foto: Sören Vilks.

Henrik Ibsens Peer Gynt i Michael Thalheimers regi, har spelats på Dramatens Stora scen för fulla salonger sedan premiären den 15 februari i år. Nu är det klart att föreställningen kommer ingå i Ibsenfestivalens program.

Ibsenfestivalen, som arrangerats sedan 1990 på Nationaltheatret i Oslo, uppmärksammar Norges största dramatiker Henrik Ibsen genom att under 11 dagar i september presentera internationella gästspel, nya produktioner, samtal, föreläsningar, barnevenemang och mycket mer. Festivalen äger rum mellan den 8 och 19 september.

– Det är inspirerande och ärofullt att få ta vår fantastiska Peer Gynt till Nationaltheatret i Oslo under Ibsenfestivalen. Ännu fler får på så sätt möjlighet att se uppsättningen och det är viktigt för Dramaten att synas på internationella festivaler, säger Eirik Stubø teaterchef.

Sagt i pressen om Peer Gynt:

"en av de mest se- och hörvärda föreställningarna på mycket länge" Aftonbladet

"Erik Ehn gör sitt livs roll" DN

”Det är teater när teater är som bäst" DN

"mycket, mycket sevärd" SvD

"Erik Ehns rörande rollprestation är ett imponerande teatralt maratonlopp” Expressen

"vildsint, vacker, grotesk och gripande” UNT

 

Medverkande: Erik Ehn, Stina Ekblad, Rebecka Hemse, Carl Magnus Dellow, Thomas Hanzon, Andreas Rothlin Svensson

Översättning: Lars Forssell
Regi: Michael Thalheimer
Bearbetning: Michael Thalheimer och Maja Zade
Scenografi: Olaf Altmann
Videodesign: Alexander Du Prel
Musik: Bert Wrede
Kostym: Michaela Barth
Ljus: Michael Gööck
Peruk och mask: EvaMaria Holm och Peter Westerberg

Läs mer om Ibsenfestivalen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Stina Ekblad och Erik Ehn i Peer Gynt. Foto: Sören Vilks.
Stina Ekblad och Erik Ehn i Peer Gynt. Foto: Sören Vilks.
Ladda ned bild
Erik Ehn och Rebecka Hemse i Peer Gynt. Foto: Sören Vilks
Erik Ehn och Rebecka Hemse i Peer Gynt. Foto: Sören Vilks
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramatens repertoar våren 201914.11.2018 10:15Pressmeddelande

Våren 2019 bjuder Dramaten på Shakespeares Hamlet på Stora scenen i regi av Sofia Jupither, med Adam Lundgren i huvudrollen. Lars Norén är tillbaka på Dramaten med urpremiären av den första delen i trilogin om åldrande och avsked, Andante, och Cirkus Cirkör gör i samarbete med Dramaten och Malmö Stadsteater en föreställning av Gunilla Thorgrens Guds olydiga revben. Senare i vår görs en unik samproduktion mellan fem teatrar i Europa i föreställningen I am Europe i regi av Falk Richter. Stefan Larsson regisserar den moderna klassikern Linje lusta av Tennessee Williams och Sara Bergmark Elfgren har dramatiserat Selma Lagerlöfs Bortbytingen. HÅLLA ANDAN av Zinnie Harris regisseras av Lena Endre och både Helen Sjöholm och Vanna Rosenberg medverkar i en nyskriven pjäs, Hugh och Nancys många världar, skriven och regisserad av Lars Rudolfsson. På Elverket regisserar Runar Hodne Orfeus stiger ner. I samarbete med Nobel Center görs en ny Performance Lecture: Om lycka - med Micael Dahlen, profess

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum