TT Nyhetsbyrån

Per-Anders Broberg ny vd för TT

Dela

Styrelsen för TT Nyhetsbyrån AB har utsett Per-Anders Broberg till vd, chefredaktör och ansvarig utgivare för TT Nyhetsbyrån.

Per-Anders Broberg, vd, chefredaktör och ansvarig utgivare. Foto: Jessica Gow/TT
Per-Anders Broberg, vd, chefredaktör och ansvarig utgivare. Foto: Jessica Gow/TT

”Jag är mycket glad över att Per-Anders Broberg tackat ja till att fortsätta leda TT. Per-Anders Broberg är en skicklig redaktionell ledare och en erfaren utgivare som de senaste åren även gått på djupet med TT:s affär och kommersiella erbjudande. Utifrån sin breda erfarenhet har han flera värdefulla perspektiv på nationell nyhetsförmedling”, säger Mats Johansson, styrelseordförande i TT Nyhetsbyrån.

”Det är både roligt och hedrande att få förtroendet att fortsätta leda TT Nyhetsbyrån som på många sätt har ett viktigare uppdrag nu än någonsin. Inte minst har coronapandemin visat på behovet och värdet av TT:s journalistik,” säger Per-Anders Broberg. ”Parallellt står mediebranschen inför stora utmaningar. Det gäller även TT, som måste vara fortsatt relevant för våra kunder och följa dem i den digitala transformationen.”

Per-Anders Broberg har varit tillförordnad vd, chefredaktör och ansvarig utgivare för TT sedan februari 2020 då tidigare vd:n Jonas Eriksson lämnade företaget. 

Per-Anders Broberg har arbetat på TT sedan september 2017 då han tillträdde som försäljningschef. Han kom närmast från vd-uppdraget på publicistorganisationen Utgivarna och arbetade dessförinnan i över 25 år på Expressen, bl a som biträdande chefredaktör. 

TT Nyhetsbyrån ägs av mediekoncernerna Bonnier News, Schibsted och NTM.

Per-Anders Brobergs breda publicistiska erfarenhet i kombination med sinne för nya kommersiella möjligheter kommer att bli viktig för TT kommande år. Företaget står, precis som resten av mediebranschen, mitt i en transformation som är utmanande men också full av möjligheter. I det arbetet blir Per-Anders Brobergs kompetens helt avgörande, inte minst när det gäller att förstå och agera på kundernas framtida behov när det gäller saklig och relevant nyhetsbevakning”, säger Fredric Karén, Schibsted och vice ordförande i TT.

Mer information:

Mats Johansson, styrelseordförande TT Nyhetsbyrån: 070-319 19 04

Per-Anders Broberg, vd TT Nyhetsbyrån: 070-558 29 57

Bilder

Per-Anders Broberg, vd, chefredaktör och ansvarig utgivare. Foto: Jessica Gow/TT
Per-Anders Broberg, vd, chefredaktör och ansvarig utgivare. Foto: Jessica Gow/TT
Ladda ned bild

Länkar

Om

TT Nyhetsbyrån
TT Nyhetsbyrån
Katarinavägen 15
105 12 Stockholm

08 692 26 00http://www.tt.se

Om TT Nyhetsbyrån

 

Tidningarnas Telegrambyrå grundades 1921 som en oberoende nyhetsförmedlare. I dag är namnet TT Nyhetsbyrån och förutom leverantör av redaktionellt innehåll till Mediesverige så erbjuder man även bildbank,  nyhetsbevakning och pressreleasetjänst till mängder av företag och myndigheter. TT-Gruppen omsätter cirka 700 miljoner kronor och här ingår även medieanalysföretaget Retriever.

 

Följ TT Nyhetsbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TT Nyhetsbyrån

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum