TT Nyhetsbyrån

Per-Anders Broberg till TT Nyhetsbyrån

Dela

TT Nyhetsbyrån stärker sitt kommersiella team med en ny rekrytering. Per-Anders Broberg, fram till i våras vd på Utgivarna, blir ny chef för TT:s affär mot kommersiella kunder.

Per-Anders Broberg. Foto: Pontus Lundahl/TT
Per-Anders Broberg. Foto: Pontus Lundahl/TT

– Det här är en strategisk och viktig rekrytering för TT Nyhetsbyrån. Per-Anders Broberg har en lång och bred erfarenhet inom media, han är sprungen ur en tydlig kommersiell kultur på Expressen och bidrar med nya perspektiv, säger Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån.

Kerstin Pilhage, i dag affärsutvecklingschef, blir samtidigt övergripande chef för TT Nyhetsbyråns affärsutveckling och samlade affär.

Per-Anders Broberg lämnade i våras jobbet som vd för Utgivarna efter närmare två år. I sitt cv har han en lång karriär inom Expressen, där han under sina 26 år bland annat var administrativ redaktionschef och biträdande chefredaktör.

– Per-Anders Broberg har också en bakgrund som suppleant i TT:s styrelse. Han vet vad vi är för företag och han vet vilka utmaningar vi står inför, fortsätter Jonas Eriksson.

– TT Nyhetsbyrån har ett starkt varumärke med hög trovärdighet och kvalitet i såväl innehåll som tjänster. Jag ser fram emot att vara med och utveckla TT:s affär, säger Per-Anders Broberg.

Lotta Lindborg, nuvarande försäljningschef, slutar i september och börjar på Stockholms Auktionsverk. Per-Anders Broberg tillträder då sin tjänst.

Kontakt

Jonas Eriksson, vd och chefredaktör för TT Nyhetsbyrån

jonas.eriksson@tt.se, 070 697 62 35

Nyckelord

Bilder

Per-Anders Broberg. Foto: Pontus Lundahl/TT
Per-Anders Broberg. Foto: Pontus Lundahl/TT
Ladda ned bild
Kerstin Pilhage. Foto: Pontus Lundahl/TT
Kerstin Pilhage. Foto: Pontus Lundahl/TT
Ladda ned bild

Länkar

Om

TT Nyhetsbyrån
TT Nyhetsbyrån
Katarinavägen 15
105 12 Stockholm

08 692 26 00http://www.tt.se

TT Nyhetsbyrån erbjuder Nordens största utbud av bilder, videor, grafik och nyhetsmaterial. Vi hjälper marknadsavdelningar, myndigheter och mediekoncerner med innehåll. Som nationell nyhetsbyrå spelar TT också en central roll i många organisationers nödvändiga omvärldsbevakning. Sedan snart ett sekel bygger vi affärer och skapar trovärdighet som oberoende aktör i Mediesverige.

Följ TT Nyhetsbyrån

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från TT Nyhetsbyrån

Fredrik Lerneryd mottagare av TT:s Fotostipendium24.11.2016 11:54Pressmeddelande

Fredrik Lerneryd är årets vinnare av TT:s Fotostipendium. Han belönas med 30 000 kronor för att kunna avsluta projektet ”Slumbalett”, som skildrar en balettklass i Kibera, ett slumområde beläget i Nairobi i Kenya. – När jag är färdig planerar jag en utställning som jag vill visa i Kenya först och främst, men även utanför landet, svarar Fredrik på frågan om hur pengarna ska användas. Juryn föll för det lågmälda sättet på vilket en spirande optimism utstrålas, och en skildring som visar på en annan miljö än den ensidigt eländiga. Se alla bilderna här: Stipendiets hemsida Om priset: TT:s Fotostipendium riktar sig till unga nordiska fotografer som är 30 år eller yngre och som behöver ekonomiskt stöd för att genomföra ett påbörjat fotografiskt projekt.   Jury 2016 Nina Korhonen – med flera utställningar och egna fotoböcker bakom sig, varav en erhöll Svenska Fotobokspriset 2004, ”Anna Amerikan mummu”. Nina arbetar även med workshops och undervisar i fotografi och bildkonst runtom i Europa, b

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum