TT Nyhetsbyrån

Per-Anders Broberg till TT Nyhetsbyrån

Dela

TT Nyhetsbyrån stärker sitt kommersiella team med en ny rekrytering. Per-Anders Broberg, fram till i våras vd på Utgivarna, blir ny chef för TT:s affär mot kommersiella kunder.

Per-Anders Broberg. Foto: Pontus Lundahl/TT
Per-Anders Broberg. Foto: Pontus Lundahl/TT

– Det här är en strategisk och viktig rekrytering för TT Nyhetsbyrån. Per-Anders Broberg har en lång och bred erfarenhet inom media, han är sprungen ur en tydlig kommersiell kultur på Expressen och bidrar med nya perspektiv, säger Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån.

Kerstin Pilhage, i dag affärsutvecklingschef, blir samtidigt övergripande chef för TT Nyhetsbyråns affärsutveckling och samlade affär.

Per-Anders Broberg lämnade i våras jobbet som vd för Utgivarna efter närmare två år. I sitt cv har han en lång karriär inom Expressen, där han under sina 26 år bland annat var administrativ redaktionschef och biträdande chefredaktör.

– Per-Anders Broberg har också en bakgrund som suppleant i TT:s styrelse. Han vet vad vi är för företag och han vet vilka utmaningar vi står inför, fortsätter Jonas Eriksson.

– TT Nyhetsbyrån har ett starkt varumärke med hög trovärdighet och kvalitet i såväl innehåll som tjänster. Jag ser fram emot att vara med och utveckla TT:s affär, säger Per-Anders Broberg.

Lotta Lindborg, nuvarande försäljningschef, slutar i september och börjar på Stockholms Auktionsverk. Per-Anders Broberg tillträder då sin tjänst.

Kontakt

Jonas Eriksson, vd och chefredaktör för TT Nyhetsbyrån

jonas.eriksson@tt.se, 070 697 62 35

Nyckelord

Bilder

Per-Anders Broberg. Foto: Pontus Lundahl/TT
Per-Anders Broberg. Foto: Pontus Lundahl/TT
Ladda ned bild
Kerstin Pilhage. Foto: Pontus Lundahl/TT
Kerstin Pilhage. Foto: Pontus Lundahl/TT
Ladda ned bild

Länkar

Om

TT Nyhetsbyrån
TT Nyhetsbyrån
Katarinavägen 15
105 12 Stockholm

08 692 26 00http://www.tt.se

TT Nyhetsbyrån erbjuder Nordens största utbud av bilder, videor, grafik och nyhetsmaterial. Vi hjälper marknadsavdelningar, myndigheter och mediekoncerner med innehåll. Som nationell nyhetsbyrå spelar TT också en central roll i många organisationers nödvändiga omvärldsbevakning. Sedan snart ett sekel bygger vi affärer och skapar trovärdighet som oberoende aktör i Mediesverige.

Följ TT Nyhetsbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från TT Nyhetsbyrån

Vi utreder hantering av kränkningar26.10.2017 00:00Blogginlägg

Två tidigare medarbetare på TT Nyhetsbyrån har öppet, i bland annat i branschtidningen Resumé, berättat om hur de upplever att vi som arbetsgivare hanterat deras anmälningar om kränkningar. Fallen rör händelser som i september 2014 renderade en muntlig varning och därefter i en skriftlig sådan i februari 2015. Detta handlar inte om en person i arbetsledande ställning. Vi beklagar djupt att det finns medarbetare som har lämnat TT med bilden av att vi inte i tillräckligt hög grad har tagit vårt ansvar som arbetsgivare. Det står för oss tydligt att vi från vår sida inte gjort tillräckligt för dem sedan de tog det viktiga steget att berätta. TT kommer nu att tillsätta en extern utredning som ska undersöka hur vi har agerat i samband med de här fallen. Den kommer inte att rapportera till TT:s ledning, utan till huvudskyddsombudet och SJF-klubben. Vi har från ledningens sida inte fått några nya fall rörande kränkande särbehandling på våra bord under de senaste åren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum