Jönköpings kommun

Per Brahegymnasiet sätter konst- och designstudier på Sverigekartan

Dela

Skolverket har godkänt Per Brahegymnasiets ansökan om en riksrekryterande estetisk spetsutbildning inom bild och form. Utbildningen, som kan sökas från och med hösten 2022, rymmer ett nära samarbete med Högskolan för konst och design (HDK) i Göteborg.

-Det känns väldigt roligt. Det blir ett bra sätt att jobba för vidare utveckling och kvalitet, säger Johan Gustafsson Junvik, rektor på estetprogrammet på Per Brahegymnasiet.

Beslutet från Skolverket, som kom den 22 februari, innebär att Per Brahegymnasiet uppfyller de kriterier som krävs för att få driva en riksrekryterande spetsutbildning. Förutom ett antal formella krav handlar det om nationell efterfrågan av de kunskaper som utbildningen ger, hög och god kvalitet på undervisning och lärare samt ett samarbete med högskola eller universitet.

-Under sökprocessen har vi formaliserat ett samarbete med Högskolan för konst och design (HDK) i Göteborg och det känns fantastiskt roligt. Det kommer innebära kompetensutbyte, lärare som undervisar våra elever och studiebesök på deras institutioner säger Johan Gustafsson Junvik.

Den nya utbildningens 32 platser kommer att kunna sökas från och med hösten 2022. 

Kontakt:
Johan Gustafsson Junvik
Rektor 
johan.gustafsson-junvik@jonkoping.se
036-10 63 08

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum