EVRY

Per Hove blir ny koncernchef för EVRY

Dela

Per Hove som har varit VD för EVRY Norge sedan juni 2018 tar nu med omedelbar verkan över som koncernchef efter Björn Ivroth.

2015 började Per Hove på EVRY Norge som Sales Director, han blev därefter koncerndirektör och chef för Digital Platform Services, som är den enhet i EVRY som ansvarar för bolagets totala leveranser.

Per Hove har tidigare axlat ledande roller på andra IT-företag, så som Country Manager för Oracle Norge samt Country Manager för HCL i Norge. I den senare rollen byggde han under en femårsperiod upp verksamheten till en framgångsrik miljardverksamhet.

– Med över 20 års erfarenhet från flertalet teknik- och IT-företag har Hove stor expertis inom digital transformation och förändringsledning. I Hove ser vi en person med djup insikt och ett starkt engagemang i hur EVRY kan bidra till digitalisering och modernisering av nordiska företag, banker och andra organisationer. I Hove får EVRY en koncernchef som har lång erfarenhet av att hantera kunskapsföretag och ett starkt fokus på att förbättra kundtillfredsställelse och resultat genom tydligt ledarskap, säger Göran Lindahl, ordförande i EVRY’s styrelse.

Ser ett nytt skifte

Hove började arbeta inom IT-branschen ungefär samtidigt som internet började växa fram och han tycker att branschen aldrig har varit så spännande som nu.

– Ny teknik och disruptiva modeller förändrar den dagliga verkligheten för både företag och privatpersoner. Jag ser fram emot att bygga ett EVRY som tillsammans med kunderna arbetar för att förstå vad som ligger bakom dessa stora förändringar och hur de kan använda ny teknik så som artificiell intelligens och robotik på bästa sätt för att skapa fördelar för sina verksamheter och kunder, säger Hove.

Björn Ivroth pensioneras

EVRY:s avgående koncernchef, Björn Ivroth, meddelade tidigare i år att han ville gå i pension så snart EVRY:s styrelse hittat en lämplig ersättare som kunde ta över efter honom.

Björn är mycket nöjd med att Per Hove blir hans efterträdare.

– Att jag nu lämnar företaget är planerat. Jag är mycket tacksam för den resa och det lagarbete jag har varit en del av för att göra EVRY till Nordens ledande IT-leverantör. Jag önskar Hove och resten av företaget lycka till framöver, säger Björn Ivroth.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

EVRY
EVRY
Ekensbergsvägen 113
171 79 Solna

+46 10 588 00 00https://www.evry.se

Om EVRY

EVRY är ett ledande nordiskt IT-tjänst- och programvarubolag med mer än 10 000 kunder i både privat och offentlig sektor. Mer än fem miljoner människor i de nordiska länderna använder dagligen lösningar som levereras av EVRY. Genom en stark lokal närvaro med djup teknisk och affärsmässig insikt är EVRY en drivande kraft för kundens innovation och förnyelse. EVRY hade 2017 en omsättning på NOK 12,6 miljarder och cirka 8 500 medarbetare i nio länder. Huvudkontoret ligger i Fornebu utanför Oslo och aktien är noterad på Oslobörsens huvudlista.

www.evry.com.

Följ EVRY

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från EVRY

Starkt nettoresultat och fritt kassaflöde kombinerat med en betydande ökning av orderstocken8.2.2019 07:00:21Pressmeddelande

(Fornebu, 8 februari 2019): EVRY-koncernen redovisade totala intäkter för det fjärde kvartalet 2018 på 3 413 miljoner NOK, motsvarande en organisk tillväxt på 0,4 %. För helåret 2018 levererade koncernen en organisk tillväxt på 3,0 %, motsvarande en total intäkt på 12 912 miljoner NOK, jämfört med 12 596 miljoner NOK 2017. Det justerade EBITA-resultatet för fjärde kvartalet uppgick till 475 miljoner NOK (13,9 %), jämfört med 495 miljoner NOK (14,5 %) under fjärde kvartalet 2017. Den justerade EBITA-marginalen för helåret 2018 slutade i linje med riktlinjernas 12,3 % (1 582 miljoner NOK), jämfört med 12,5 % (1 569 miljoner NOK) 2017.

Handelsbanken i Finland och EVRY ingår ett strategiskt avtal13.12.2018 06:51:53Pressmeddelande

(Stockholm, 13 december 2018) Handelsbanken Finland och EVRY har ingått ett avtal för leverans av nästa generation kärnbank- och betalningslösningar. Det samlade kontraktsvärdet uppgår till cirka NOK 650 miljoner under en period av åtta år (och i tillägg en option på två år). Detta är ett viktigt steg för EVRY i den finska marknaden för företagets strategi om att fortsätta växa i Norden och internationellt.

Mer innovation och bättre tjänster för digitala anställda hos SpareBank 112.11.2018 12:00:00Pressmeddelande

(Oslo den 12 november 2018) SpareBank 1 Alliansens nya samarbete med EVRY i samband med digitala arbetsplatstjänster är avsett att möjliggöra mer innovation och bättre service för anställda. Under det nya fyraåriga avtalet kommer EVRY att tillhandahålla server- och klientoperationstjänster detta inkluderar alternativ för bankerna i Alliansen att få tillgång till tjänster som beredskapslösningar och offentliga och privata molntjänster.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum