Strängnäs stift

Per och Johannes Söderberg tilldelas utmärkelsen Årets Strängnässtiftare 2022

Dela

Utmärkelsen Årets Strängnässtiftare 2022 tilldelades idag filmarna Per och Johannes Söderberg.

Foto: Anna Blåder
Foto: Anna Blåder

De är far och son - båda präster, filmare och tv-producenter - som ägnat sina liv åt att producera bland annat gudstjänster och helgmålsringningar för Sveriges Television.

Med motiveringen "... för att framför och bakom kameralinsen med Kristus gått genom stängda dörrar - gjort Honom känd och älskad." belönas de nu med utmärkelsen Årets Strängnässtiftare 2022. De mottog blommor och diplom i samband med Strängnäs stiftsfullmäktiges sammanträde idag, onsdag den 25 maj.

 

Utmärkelsen Årets Strängnässtiftare delas ut varje år av stiftsstyrelsen. Den tilldelas enskilda eller grupper som genom sina insatser haft särskild betydelse för kyrkans förnyelse, liv och arbete i Strängnäs stift.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Anna Blåder
Foto: Anna Blåder
Ladda ned bild

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum