Upplands Väsby kommun

Per-Ola Lindahl blir ny näringslivschef

Dela

Per-Ola Lindahl, biträdande kommundirektör i Upplands Väsby, blir ny näringslivschef i kommunen. Han efterträder Anders Wink som slutade våren 2019.

Per-Ola Lindahl, ny näringslivschef i Upplands Väsby kommun.
Per-Ola Lindahl, ny näringslivschef i Upplands Väsby kommun.

Per-Ola Lindahl har ett mångårigt förflutet med olika uppdrag i Upplands Väsby kommun, senast som tf kommundirektör och biträdande kommundirektör.

- Jag ser fram emot att gå in i rollen som näringslivschef i Upplands Väsby kommun och få bidra till att skapa förutsättningar för ett växande näringsliv och fler arbetsplatser, säger han.

Upplands Väsby kommun hamnade på plats elva över Sveriges mest företagsvänliga kommuner förra året, enligt Svenskt Näringslivs kommunranking. Undersökningen bygger bland annat på enkätsvar från Väsbyföretag om hur de uppfattar företagsklimatet i kommunen.

Per-Ola Lindahl betonar vikten av att kommunen erbjuder företagen god service i myndighets- och upphandlingsfrågor.

- Ett annat viktigt område är lokaler och mark för företagsetableringar samt att arbeta regionalt för samarbete kring forskning och lärosäten. Jag vill vara bryggan mellan kommun och näringsliv.

Per-Ola Lindahl tillträder den nya tjänsten i mitten av januari. Under rekryteringen av ny biträdande kommundirektör går bygg- och miljöchef Anna von Axelson in som tillförordnad biträdande kommundirektör.

Kontakter

Bilder

Per-Ola Lindahl, ny näringslivschef i Upplands Väsby kommun.
Per-Ola Lindahl, ny näringslivschef i Upplands Väsby kommun.
Ladda ned bild

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum