Skogsindustrierna

Per Schlingmann blir rådgivare till Skogsindustrierna

Dela
Skogsindustrierna har utsett Per Schlingmann till rådgivare. Han kommer att stödja organisationen med rådgivning inom kommunikation och framtidsfrågor.
Per Schlingmann
Per Schlingmann

Per Schlingmann är författare, föreläsare, rådgivare och entreprenör. Han är senast aktuell med boken Momentum, författad med Kjell A Nordström. Per har tidigare varit partisekreterare (M) och statssekreterare i statsrådsberedningen.

– Med en alarmerande klimatkris får skogsindustrin en viktigare roll att bidra till omställningen. Som bransch gör vi det genom att agera själva när det gäller frågor som transporter och att utveckla ännu smartare fossilfria produkter. Vi kommer att ta fler initiativ till samarbeten med andra branscher, forskning och politiken. Och vi ska sprida mer kunskap om skogsråvaran och hur vi tillsammans skapar ett cirkulärt och fossilfritt samhälle. I allt detta kommer Per att kunna spela en viktig roll, säger Skogsindustriernas vd Viveka Beckeman.

Kontakter

Bilder

Per Schlingmann
Per Schlingmann
Ladda ned bild

Om

Skogsindustrierna
Skogsindustrierna
Box 55525
102 04 Stockholm

+46 8 762 72 00http://www.skogsindustrierna.se

Skogsindustrierna företräder företag inom massa-, pappers- och den trämekaniska industrin. Med siktet inställt på att driva tillväxt i världens bioekonomi är vår uppgift att stärka företagens konkurrenskraft och verka för en ökad användning av skogsbaserade produkter. I verksamheten ingår Svenskt Trä och sekretariatet för BioInnovation.

Följ Skogsindustrierna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Skogsindustrierna

Rekordstarkt år för skogsindustrin – men orosmoln vid horisonten2.3.2023 07:40:00 CET | Pressmeddelande

Trots dämpad global ekonomisk utveckling och en osäker världsmarknad blev 2022 ett rekordstarkt år för den svenska skogsindustrin. Aldrig tidigare har skogsindustrin exporterat till ett så högt värde. Men nu hotar orosmoln vid horisonten i form av höjda räntor, energipriser och osäkerhet på exportmarknader. Det är några av slutsatserna i Skogsindustriernas senaste marknadsrapport ”Så går det för skogsindustrin” för helåret 2022.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum