SHL Svenska Hockeyligan AB

Periodpaus i 18 minuter på samtliga matcher i SHL

Dela

SHL väljer efter en testperiod att inte förlänga periodpauserna till 20 minuter. Från och med första matchdag efter landslagsuppehållet gäller 18 minuters periodpaus på samtliga SHL-arenor.

Inför säsongen 2018/2019 infördes ett test med förlängd periodpaus från 18 minuter till 20 minuter under ett antal lördagsmatcher i SHL. 

– SHL-klubbarna har i ett antal lördagsmatcher testat att ha 20 minuters paus, men från och med den första matchdagen efter landslagsuppehållet går klubbarna tillbaka till att ha en periodpaus på 18 minuter för samtliga matcher, säger SHL:s vice VD och sportchef Johan Hemlin och utvecklar;

– Vi tycker att alla matcher ska ha lika lång paus, det ger en enhetlighet kring samtliga matcher. Vi har testat, men tycker inte att utfallet ger stöd till en permanent förändring säsongen ut. Klubbarna är överens om att vi kör 18 minuter rakt av, avslutar Hemlin.

Kontakter

Bilder

Om

SHL Svenska Hockeyligan AB
SHL Svenska Hockeyligan AB
Box 5095
121 16 Johanneshov

https://www.shl.se

SHL ska som företrädare för klubbarna i ligan tillvarata gemensamma sportsliga och kommersiella intressen, och hanterar bland annat medierättigheter samt gemensamma huvudsponsorskap. SHL ska verka för en långsiktig stark liga och för en stark svensk ishockey som står sig internationellt. Ägarna är de klubbar som spelar i SHL som säsongen 2018/2019 är: Brynäs IF, Djurgården Hockey, Frölunda Indians, Färjestad BK, HV71, Linköping HC, Luleå Hockey, Malmö Redhawks, Mora IK, Rögle BK, Skellefteå AIK, Timrå IK, Växjö Lakers och Örebro Hockey.

Följ SHL Svenska Hockeyligan AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SHL Svenska Hockeyligan AB

SHL-klubbarna ställer sig bakom serieutredningen7.2.2019 09:01:00 CETPressmeddelande

Det är en styrka om svensk hockey, utifrån våra respektive intressen, kan samlas och enas kring en seriemodell. Till detta är SHL beredda att bidra. Det skriver SHL och de 14 klubbarna i sitt remissvar till Svenska Ishockeyförbundet och meddelar att klubbarna ställer sig bakom utredarens förslag av seriemodell för upp och nedflyttning mellan SHL och HA från säsongen 2020/21. SHL och klubbarna skriver också att arenakravet, vad gäller åskådarantalet, är ”av mindre vikt”.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum