Bingolotto

Pernilla Andersson i BingoLotto

Dela

Den 16 juni kommer Singer-Songwritern Pernilla Andersson till BingoLotto. Pernilla släppte i slutet av maj låten Låt det gå (långfinger upp) och det är förhoppningsvis den vi får höra denna finalkväll!

Foto: Peter Knutson
Foto: Peter Knutson

Sångerskan, musikern, låtskrivaren och producenten Pernilla Andersson debuterade som artist 1999 med albumet ”My Journey”. Efter debuten har det blivit nära tio studioalbum till, tillsammans med turnéframgångar och grammisnomineringar. Dessutom har hon tilldelats ”Sir George Martin Music Award” år 2013. 

År 2011 deltog Pernilla i Melodifestivalen med låten ”Desperados” som gick vidare till andra chansen. 2016 var det dags för Pernilla att entra Melloscenen igen, då med låten ”Mitt Guld”. Låten hamnade på en sjätteplats i deltävlingen, och även om låten inte nådde hela vägen gick det desto bättre för albumet Tiggrinnan som blev grammisnominerat i kategorin Årets Singer-Songwriter. 

Förutom musiken är Pernilla mycket engagerad i samhällsfrågor som rör rättvisa och jämställdhet. Hon finanseierar bland annat mentorsutbildningen på Kungliga Musikhögskolan och var även med i Vårdupproret som ledde till att hon startade Pernilla Andersson Dregen Stiftelsen vars syfte är att ”ge en röst till de som inte kan tala för sig själva”

 I maj 2019 släppte Pernilla den nya singeln ”Låt det gå (långfinger upp). En låt hon själv beskriver som en ”pick-me-upp-sång”. Vi ser fram emot Pernillas medverkan i BingoLottos storslagna SäsongsFinal den 16 juni 2019 kl. 18.00.

Kontakter

Bilder

Foto: Peter Knutson
Foto: Peter Knutson
Ladda ned bild

Om

Bingolotto
BingolottoOm Folkspel

Folkspel är föreningslivets eget spelbolag med ett enda syfte; att generera pengar till Sveriges föreningsliv. Med produkterna BingoLotto, Sverigelotten och BingoLottos Julkalender har Folkspel sedan starten 1991 genererat 16 miljarder kronor till föreningarna inom de 70 riksorganisationer som är medlemmar.

Följ Bingolotto

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bingolotto

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum