Norrköpings kommun

Personaldirektör Per-Olov Strandberg går i pension

Dela

Efter 37 år inom Norrköpings kommun går personaldirektör Per-Olov Strandberg nu i pension. Han slutar sin anställning 1 februari 2020.

Personaldirektör Per-Olov Strandberg.
Personaldirektör Per-Olov Strandberg.

Det känns bra och jag känner att jag har gjort mitt och att andra får ta vid. Jag har gjort och  fått vara med om så mycket under min tid på Norrköpings kommun. Roligast har personalfrågorna varit men tiden på socialkontoret var också väldigt bra och även om åren på 90-talet var väldigt jobbiga med tuffa besparingar och stora neddragningar så lärde jag mig oerhört mycket, säger Per-Olov Strandberg.

Sin första anställning inom kommunen fick Per-Olov Strandberg 1983, som personalkonsulent på skolkontoret.  Fyra år senare blev han förhandlingschef på personalkontoret och sedan dess har han haft olika chefsbefattningar inom kommunen, bland annat har han varit både produktionsdirektör och socialdirektör innan han 2004 fick sin nuvarande tjänst som personaldirektör.

Per-Olovs gärning inom kommunen är ovärderlig. Den breda och djupa kunskap han besitter om den kommunala verksamheten är inget man ersätter rakt av. Jag är glad att ha fått förmånen att jobba tillsammans med ´någon som är så kompetent och erfaren och samtidigt en väldigt bra kollega. Jag vill verkligen tacka honom för det han gjort för Norrköpings kommun, säger kommundirektör Martin Andreae.

Per-Olov Strandbergs tid som chef  på Norrköpings kommun har sträckt sig över fem decennier och under den tiden har chefsrollen ändrats mycket.

Det krävs mer av en chef idag. Samtidigt som man har fått mer befogenheter har man också ett större ansvar. Chefsrollen har blivit svårare men också mycket bättre.

Per-Olov Strandberg  efterträds av Anna Thörn som tillträder tjänsten 1 februari 2020.

Kontakt:
Per-Olov Strandberg
Titel: personaldirektör
Telefon: 0730-20 16 59 

Martin Andreae
Titel: kommundirektör
Telefon: 073-020 28 58

_____________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Personaldirektör Per-Olov Strandberg.
Personaldirektör Per-Olov Strandberg.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum