Umeå kommun

Personalpool startar för fritidshem

Dela

Just nu pågår rekrytering av medarbetare som ska ingå i en personalpool för fritidshem på grundskolor. Fyra medarbetare går ut i tjänst nu. Syftet är att underlätta vikarieanskaffningen och öka kontinuiteten och kvalitén i verksamheten.

Poolen ska bistå verksamheterna med erfarna, kompetenta och flexibla vikarier. De finns i första hand tillgängliga för en mindre grupp av fritidshem på område F–6 sydväst så att de blir bekant personal för vårdnadshavare, elever och ordinarie personal vid fritidshemmen.

– Uppstarten av personalpool fritidshem är oerhört välkommet just nu även om vikarierna i fritidshem under våren endast kommer täcka en del av behovet av korttidsvikarier. Fördelen med personalpool är att vikarierna inom poolen tilldelas sina uppdrag och det ökar ytterområdenas chans att få vikarier, säger Nina Robinson, enhetschef.

Fler medarbetare behövs

Fyra poolare har rekryterats men det finns behov av fler medarbetare. Till tjänsterna söks i första hand utbildade och legitimerade lärare för fritidshem. De som saknar legitimation men har annan pedagogisk utbildning och tidigare erfarenheter av att arbeta på fritidshem är också välkomna att söka senast 13 februari.

– Personalpool förskola attraherar många sökande. Jag blev enhetschef för personalpoolen 2016 och startade med 21 medarbetare som fanns tillgängliga för en del av kommunens förskolor. Idag består den poolen av mer än 70 medarbetare som finns tillgängliga för alla förskolor inom kommunen. Modellen för personalpool förskola används för personalpool fritidshem när det gäller beställningsrutiner, kostnadsfördelning och arbetsmiljö- samt kvalitetsarbete, säger Nina Robinson, enhetschef för båda personalpoolerna.

Poolarna på fritidshem jobbar klockan 8.00-16.30 och de har heltidsanställning. De dagar som poolare inte bokas finns de tillgänglig för hemskolan med ordinarie uppgifter inom fritidshem.  

Pilotprojektet ska utvärderas senare i vår. Ger projektet goda resultat så är målsättningen att utöka personalpoolen för alla fritidshem på kommunala grundskolor.

Mer information om tjänsterna

Lärare i fritidshem till personalpool fritidshem (varbi.com)

Kontakt

Nina Robinson
enhetschef personalpool, utbildning
070-600 24 33
nina.robinson@umea.se 

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum