Inera AB

Peter Arrhenius ny vd i Inera

Dela

Styrelsen i Inera har utsett Peter Arrhenius till ny vd i Inera. Peter Arrhenius har haft ledande befattningar i 20 år bland annat som VD inom IT- och teknologisektorn och har stor vana att leda stora och komplexa organisationer. Han kommer närmast från CGI och har lång erfarenhet från leverantörssidan och att driva digital transformation inom olika branschsegment däribland offentliga aktörer.

-          Vi är mycket glada att ha rekryterat Peter Arrhenius som vd i Inera. Han kommer in i ett läge då bolaget står mitt i ett förändringsarbete med en ny strategi som precis beslutats av Ineras ägarråd, säger Eva Fernvall, Inerastyrelsens ordförande. Peter är en engagerad och kompetent ledare som jag och styrelsen ser fram emot att samarbeta med, fortsätter Eva Fernvall.

-          Vi hälsar Peter välkommen till SKR Företag-koncernen där han och Inera blir en viktig del i att leverera nytta och tjänster för kommuner och regioner, säger Lena Dahl, vd i SKR Företag. Ineras nya strategi ska nu realiseras och omsättas i handling. Där ser vi att Peter kan bidra med sin gedigna kompetens och erfarenhet från branschen, säger Lena Dahl.

-          Jag ser fram emot att personligen vara med och bidra till att accelerera digitaliseringen i kommuner och regioner säger Peter Arrhenius. Jag är övertygad om att Inera kommer att bidra till att utveckla välfärden i Sverige med hjälp av digitalisering.  

Peter Arrhenius tillträder tjänsten den 1 september 2020.

Kontakter

Peter Arrhenius tel 0705-163 398
Lena Dahl, vd SKR Företag, 08-452 75 05

Om

Inera AB
Inera AB
Tjärhovsgatan 21
118 93 Stockholm

Reception: 0771-25 10 10https://www.inera.se/

Om Inera

Inera är ett hälso- och infrastrukturbolag som koordinerar och utvecklar digitala lösningar till regioner och kommuner främst inom hälso- och sjukvård, socialtjänst och tandvård. Företaget ägs av SKR Företag, 21 regioner och 288 kommuner. Exempel på tjänster är 1177, Nationella patientöversikt, kunskapsstöd genom Vårdhandboken och ett landsomfattande nätverk genom Sjunet. De digitala lösningarna används av invånare, medarbetare och beslutsfattare. Idag utvecklar och förvaltar Inera ett 40-tal tjänster.

 

 

 

Följ Inera AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Inera AB

1177 Vårdguiden - främsta valet för hälsoråd kring covid-194.5.2021 14:23:58 CEST | Pressmeddelande

Den som är orolig för sin egen eller någon annans hälsa på grund av covid-19, vänder sig i första hand till 1177 Vårdguiden för att få råd. 1177 Vårdguiden är regionernas samlade kanaler och erbjudanden till invånarna, som i stort sett alla känner till och allt fler vänder sig till som ett första steg då de behöver vägledning. Under 2020 gjordes 175 miljoner besök och nära 100 miljoner inloggningar på 1177.se.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum