Region Jönköpings län

Peter Häyhänen blir ny utvecklingsdirektör i Region Jönköpings län

Dela
Peter Häyhänen, 53 år, från Dalsjöfors, blir ny utvecklingsdirektör i Region Jönköpings län. Det beslöt regionstyrelsen vid sitt sammanträde tisdag 29 november 2022.
Peter Häyhänen blir ny utvecklingsdirektör i Region Jönköpings län. Foto: Pernilla Häyhänen
Peter Häyhänen blir ny utvecklingsdirektör i Region Jönköpings län. Foto: Pernilla Häyhänen

– Jag tycker att det arbete ni i Region Jönköpings län gjort under många år inom hälso- och sjukvården är väldigt bra och imponerande, både nationellt och internationellt. Att få verka i en region med så tydligt medborgarperspektiv är precis det jag också tycker är viktigt och prioriterar, säger Peter Häyhänen.

”Får en nyckelroll”

– Jag är mycket glad över att Peter Häyhänen utsetts till ny utvecklingsdirektör. Med sin bakgrund har han en stor erfarenhet av att arbeta med utvecklingsfrågor inom hälso- och sjukvård men även angränsade områden. Region Jönköpings län är sedan decennier kända för att ha fokus på just utvecklings- och förbättringsarbete, och i det fortsatta arbetet kommer Peter Häyhänen att vara en stor tillgång och ha en nyckelroll, säger regiondirektör Jane Ydman.

Utveckling av sjukvård under många år

Peter Häyhänen har under en stor del av sitt yrkesliv arbetat med innovation och utveckling i många olika typer av verksamhetsprocesser i det privata näringslivet med en rad olika projekt och befattningar på Ericsson och Maersk innan han 2012 tillträdde som utvecklingschef på Södra Älvsborgs sjukhus. 2020-2022 arbetade han som utvecklingschef för digitalisering inom Västra Götalandsregionen, då bland annat med införandet av Framtidens Vårdinformationsmiljö. Just nu har han en befattning på konsultföretaget CGI.

Har följt ”Esther”

Region Jönköpings län har han följt under många år.

– Jag tänker bland annat på det arbete ni föredömligt gjort för patienten ”Esther” under många år. Att få komma med i den fortsatta utvecklingsresan är det yttersta skälet till varför jag vill arbeta hos er. Utifrån den plattform ni byggt påverkar ni också vårdsverige. Region Jönköpings län känns verkligen som en region som har en ambition och en vilja – och det gillar man ju som utvecklingschef, säger han med ett skratt.

Samtidigt betonar han att det är viktigt att förstå vilka delar i en verksamhet som kan utvecklas.

”Respekt och ödmjukhet inför jobbet”

– Jag kliver in i detta arbete med stor respekt och ödmjukhet att lära mig mer om verksamheten och om vilka delar som kan förvaltas och vårdas, och vilka delar som kan utvecklas.

När han i början av 2023 tillträder som ny utvecklingsdirektör i Region Jönköpings län får han pendla österut från hemmet i Dalsjöfors, strax sydost om Borås.

– Innan har jag åkt till Göteborg. Nu blir det lite kortare. Men jag har under många år jobbat i både Kista och Köpenhamn, så Göteborg eller Jönköping känns som hemmaplan, säger Peter Häyhänen.

Fotnot: "Esther" är en symbolisk person med komplexa vårdbehov som kräver integrerad vård och samordning mellan sjukhus, primärvård, hemvård och omsorg. Det är självklart att brukaren, patienten är aktiva deltagare i nätverket.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Peter Häyhänen blir ny utvecklingsdirektör i Region Jönköpings län. Foto: Pernilla Häyhänen
Peter Häyhänen blir ny utvecklingsdirektör i Region Jönköpings län. Foto: Pernilla Häyhänen
Ladda ned bild

Om

Region Jönköpings län
Region Jönköpings län
Box 1024
551 11 JÖNKÖPING

010-241 00 00http://www.rjl.se/

Om Region Jönköpings län

Vi ansvarar för att alla invånare i Jönköpings län har tillgång till en bra sjukvård och förutsättningar för en god hälsa. Vi arbetar också med kultur, kollektivtrafik, tillväxt, infrastruktur och en hållbar utveckling i hela länet. Region Jönköpings län är en politiskt styrd organisation med nära 11 500 medarbetare.

Följ Region Jönköpings län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Jönköpings län

Utbildningar och arbeten – vad väljer länets unga?9.5.2023 14:24:18 CEST | Pressinbjudan

Vad styr ungdomars val av gymnasieprogram och hur tänker de kring arbetsliv och fortsatta studier? På uppdrag av Region Jönköpings län har Ungdomsbarometern sammanställt en rapport baserad på Sveriges största ungdomsstudie, och kompletterande fokusintervjuer med gymnasieelever från Jönköpings län. Rapporten presenteras vid ett lunchseminarium onsdag den 10 maj på Tekniska högskolan, Jönköping.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum