Schibsted

Petter Ovander ny kommunikationsspecialist för publishing

Dela

Schibsted Media stärker kommunikationsavdelningens fokus på publishing med en ny roll som Communication Specialist. Petter Ovander har rekryterats till tjänsten och skall jobba med extern och intern kommunikation för Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Omni.

Petter Ovander, Communication Specialist.
Petter Ovander, Communication Specialist.

I uppdraget som Communication Specialist ingår att utveckla, stärka och stödja kommunikationsarbetet inom Schibsteds tre svenska mediebolag, Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Omni.

– Genom den här nya rollen får vi ett samlat kommunikationsfokus för alla våra publicistiska verksamheter i Sverige. Det gör att vi ännu tydligare kan se till att Schibsteds mediebolag är öppna och transparenta, både internt för medarbetare och externt gentemot omvärlden, säger Johan Lindbladh, kommunikationschef för Schibsted Media i Sverige.

Petter Ovander har en lång bakgrund inom såväl journalistik som kommunikation. Han började som nyhetsreporter på Aftonbladet 2000, och har under tio av åren, fram till 2016, haft olika arbetsledande roller på Aftonbladets nyhetsredaktion.

De senaste två åren har han arbetat med kommunikationsfrågor i Aftonbladets stab.

– Jag har varit med på en fantastisk resa, inte minst den digitala. Det är speciellt att lämna en tidning efter så många år, att sluta jobba med journalistik. Men det är också speciellt att flytta till en mediekoncern i absolut digital framkant – och få fortsätta jobba för journalistiken, när den utmanas från så många håll. Det är också en ynnest för mig att från en sån här position få lära känna och arbeta för ytterligare två titlar, Svenska Dagbladet och Omni, säger Petter Ovander.

– Det är superkul att vi nu har fått en så erfaren publishing-person som Petter i kommunikationsteamet. Hans långa branschkunskap blir en väldigt värdefull tillgång i vårt arbete framåt, där publishing är en så pass stor del av vår verksamhet. Jag känner mig trygg och väldigt glad över det här tillskottet, säger Johan Lindbladh.

Petter Ovander tillträder tjänsten omgående.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Petter Ovander, Communication Specialist.
Petter Ovander, Communication Specialist.
Ladda ned bild

Om

Schibsted
Schibsted
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

08 - 725 25 00https://www.schibsted.com

Shaping the media of tomorrow. Today.

Schibsted Media kombinerar en lång och stolt publicist-tradition, som sträcker sig ända från 1800-talet, med digital innovation och entreprenörskap. Verksamheten inkluderar bland annat bolag som Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Lendo, Prisjakt och TV.nu.

Följ Schibsted

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Schibsted

Aftonbladet och Inizio fördjupar samarbetet14.3.2019 08:15:00 CETPressmeddelande

Aftonbladet och Inizio utvecklar nu samarbetet kring Schibsted/Inizios opinionspanel. Upplägget ger möjligheter till en modernare layout och bättre känsla när man svarar på undersökningarna. Dessutom breddas möjligheterna när det gäller vilka typer av undersökningar paneldeltagarna får svara på. ”Vi ser stora möjligheter att utveckla panelen, skapa nya intäkter – och nya insikter”, säger Karin Nelsson, senior rådgivare och partner, Inizio.

Schibsted Brand Studio stärker upp med två helt nya tjänster12.3.2019 14:52:35 CETPressmeddelande

För att vässa erbjudandet mot marknaden och fortsätta skapa prisvinnande innehåll stärker Schibsted Brand Studio nu upp verksamheten och tillsätter två helt nya tjänster. "Vi har lagt ett mycket framgångsrikt 2018 bakom oss och vill självklart fortsätta vara bäst. Därför känns de nya tjänsterna helt rätt för vår fortsatta framgång", säger Josefine Kvarnström, Director Schibsted Brand Studio & Insight.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum