Stockholms stad

Pia Nyström blir ny rektor på Bandhagens skola

Dela

Bandhagens skola får en ny rektor efter sommarlovet. Den nya rektorn heter Pia Nyström och kommer närmast från Södermalmsskolan. Tjänsten som rektor på Bandhagens skola blir Pia Nyströms första tjänst som rektor. På hennes meritlista finns bland annat många års erfarenhet av arbete på en grundsärskola och flera grundskolor.

Pia Nyström, blivande rektor på Bandhagens skola.
Pia Nyström, blivande rektor på Bandhagens skola.

Pia Nyström ser fram emot att träffa elever, medarbetare och vårdnadshavare på Bandhagens skola.

- Alla elevers trygghet, utveckling och framgång står i centrum för mig. För att åstadkomma resultat behövs bland annat god lärmiljö och god arbetsmiljö för både elever och medarbetare, säger Pia Nyström.

Pia Nyström vill arbeta tillsammans med skolans medarbetare och fortsätta det utvecklingsarbete som redan pågår, till exempel samverkan mellan fritidshem och skola.

Vill lyfta fram grundsärskolans kompetens i att möta elevers olika behov 

Nu tar Pia Nyström steget till sin första rektorstjänst. Hon har många års erfarenhet som lärare och biträdande rektor. För några år sedan gick hon också rektorsprogrammet på Stockholms Universitet. På Bandhagens skola finns både grundskola och grundsärskola. Pia Nyström har bland annat varit biträdande rektor på Södermalmsskolan, där det också finns både grundskola och grundsärskola.

- Jag ser fram emot att få fortsätta arbeta i en skola där det finns både grundskola och grundsärskola. Den kompetens som grundsärskolors medarbetare har när det handlar om att möta elevers olika behov är viktigt ta vara på och kan gynna många, säger Pia Nyström.

Relationsskapande ledare med pedagogisk insikt

Carina Hallqvist är grundskolechef för skolorna i Skärholmen och Enskede-Årsta-Vantör där Bandhagens skola finnsHon beskriver Pia Nyström som en relationsskapande ledare och hälsar Pia varmt välkommen till Bandhagens skola.

- Pia Nyström är utåtriktad och socialt aktiv. Hon har också en pedagogisk insikt och god förståelse för hur både elever och medarbetare tar till sig kunskap utifrån olika förutsättningar. Dessutom är Pia bra på att visa tillit och förtroende för medarbetarna och har för avsikt att delegera ansvar och beslutanderätt långt ner i organisationen. Hon har en god samarbetsförmåga och arbetar bra med andra människor. Pia Nyström lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt, därför kommer hon att bli en väldigt bra rektor på Bandhagens skola, säger Carina Hallqvist, grundskolechef.

Pia Nyström tillträder tjänsten som rektor på Bandhagens skola i augusti. Nuvarande rektor går i pension.

Fakta

Bandhagens skola är en kommunal skola med årskurserna förskoleklass – årskurs sex. Här finns också förberedelseklass och grundsärskola samt fritidshem och fritidsklubb. I skolan går cirka 500 elever.

Mer om skolan, klicka här

Bilder på Pia Nyström i mediearkivet 

Mer om Bandhagens skola och att fritidshemmet är viktigt för elevernas lärande  

Kontakt: Pia Nyström pia.nystrom@edu.stockholm.se eller 08 508 409 47.

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Tel:08-508 333 00info.utbildning@edu.stockholm.se

Bilder

Pia Nyström, blivande rektor på Bandhagens skola.
Pia Nyström, blivande rektor på Bandhagens skola.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

En bra skola för alla

Vi på utbildningsförvaltningen arbetar utifrån visionen om en bra utbildning för alla barn i Stockholm, oavsett bakgrund. Stockholms stads skolor är öppna för alla. Elevernas förutsättningar, deras motivation, lärandet och vart de är på väg är vårt fokus. Stadens skolor är väl ansedda och det är alltid nära till en skola med hög kvalitet. Från förskola till gymnasium har elever och föräldrar ett stort inflytande och möjlighet att välja mellan ett brett utbud av olika pedagogiska inriktningar.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Tävlingen om en unik tomt i Stockholms city är avgjord20.9.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Humlegården Fastigheter är vinnare av markanvisningstävlingen gällande den näst sista lediga tomten i Stockholms city – tomten Klara City View. Humlegården är en av de största aktörerna inom Stockholms kontorsmarknad och äger och förvaltar cirka 60 fastigheter i Stockholms innerstad och i Solna. Bolaget är en långsiktig och aktiv fastighetsägare med ett stort fokus på hållbarhet och lång erfarenhet av fastighetsutveckling. Beslut om markanvisningen kommer att tas i exploateringsnämnden den 30 september.

Nytt evenemang lyfter Skärholmens potential och framtid. Skärholmen satsar på att bli Sveriges nya innovationscentrum.31.8.2021 11:51:39 CEST | Pressmeddelande

Den 16 september – 1 oktober arrangeras Grow´in Skärholmen som syftar till att lyfta Skärholmens utvecklingspotential och framtid i form av ett sjudande och kunskapstätt evenemang. Mitt på torget kommer det att bjudas på samtal, möten, aktiviteter, musik och kulturupplevelser. Initiativet är ett samarbete mellan Skärholmens stadsdelsförvaltning och Grosvenor Europe som äger Skärholmens centrum.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum