Linköpings stiftLinköpings stift

Pilgrimsvandringen är i Malmö

Dela

Idag är det tre år sedan Greta Tunberg började skolstrejka för klimatet. Runt om i Sverige uppmärksammas nu detta. Pilgrim's Walk for Future inbjuder press att närvara när vi möter upp Fridays for Futures skolstrejk utanför stadshuset, August Palms gata i Malmö kl. 12:30. Pilgrim's Walk for Future är Europas största klimatvandring. Den går från Vadstena till Glasgow. Idag vandrar vi vår sista etapp innan vi lämnar Sverige för att segla över till Dragör och fortsätta vandringen genom Europa. Pilgrim's Walk for Future är en gigantisk manifestation på nästan 200 mil. I 100 dagar pilgrimsvandrar en grupp med Annika Spalde i spetsen genom Sverige, Danmark, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien för att slutligen nå fram till Glasgow och klimatmötet COP26.

Vandringen består av 2 vandrare som går hela vägen till Glasgow, en kärntrupp om 6-8 vandrare som går en till flera veckor i följd samt ett snitt av 20-30 dagsvandrare som ansluter dag för dag. Vandringen följs av flera tusen personer som själva arrangerat eller deltar i egna vandringar runt om i norden. Tillsammans har vandringen hittills gått över 12 mijoner steg för klimatet!

Vi inbjuder press att möta pilgrimerna när de vandrar förbi Landskrona, Barsebäck, Lund, Malmö och köpenhamn. Vandringsledare Annika Spalde ger gärna intervjuer och berättar om vandringen och dess syfte.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Annika Spalde Vandringsledare
Annika Spalde Vandringsledare
Ladda ned bild
Pilgrimer på led i horisonten
Pilgrimer på led i horisonten
Ladda ned bild
Pilgrimsvandringens klimatstrejk i Gänna
Pilgrimsvandringens klimatstrejk i Gänna
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Linköpings stift
Linköpings stift
Ågatan 65 (Box 1367)
581 13 Linköping

013-24 26 00https://www.svenskakyrkan.se/linkopingsstift

Pilgrim's Walk for Future arrangeras av Vadstena pilgrimscentrum, en del av Svenska kyrkan Linköpings stift. Besök oss gärna på www.pilgrimscentrum.se

Linköpings stift är en av Svenska kyrkans 13 regionala enheter och omfattar Östergötland och norra Småland.
Stiftsnivåns uppgift är att stötta de 101 församlingarna i området och att förvalta kyrkans tillgångar. Biskopen i Linköpings stift heter Martin Modéus.

Följ Linköpings stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings stift

Europas största pilgrimsvandring passerar genom Skåne13.8.2021 14:56:48 CEST | Pressinbjudan

Pilgrimscentrum i Vadstena inbjuder press att närvara när Pilgrim's Walk for Future, Europas största klimatvandring, går genom Skåne och Danmark. Pilgrim's Walk for Future är en gigantisk manifestation på nästan 200 mil. I 100 dagar pilgrimsvandrar en grupp med Annika Spalde i spetsen genom Sverige, Danmark, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien för att slutligen nå fram till Glasgow och klimatmötet COP26.

Europas största vandring startar i Vadstena måndag 19 juli12.7.2021 11:53:59 CEST | Pressmeddelande

Pilgrimscentrum i Vadstena inbjuder press att närvara vid starten av klimatvandringen Pilgrim's Walk for Future som går från Vadstena ända fram till klimattoppmötet i Glasgow i november. Vandringen startar måndag 19 juli klockan 08.30 i Vadstena. Pilgrim's Walk for Future är en gigantisk manifestation på nästan 200 mil. I 100 dagar pilgrimsvandrar en grupp med Annika Spalde i spetsen genom Sverige, Danmark, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien för att slutligen nå fram till Glasgow och klimatmötet COP26.

Linköpings stift har fördelat 56,7 miljoner kronor i kyrkoantikvarisk ersättning och kyrkounderhållsbidrag27.5.2021 13:55:05 CEST | Pressmeddelande

Av stiftets 282 kyrkor och kapell får 84 ta del av KAE/KUB-ersättningen detta år. Beräknad totalkostnad för de projekt som har beviljats ersättning uppgår till cirka 119,5 miljoner kronor. Församlingarnas egeninsats i dessa projekt beräknas alltså till cirka 62,8 miljoner kronor, men deras sammanlagda insatser är långt större än så, eftersom drift och löpande underhåll inte berättigar till ersättning. Många projekt genomförs också helt utan kyrkoantikvarisk ersättning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum