Linköpings kommun

Pilotförsök för att utveckla landsbygden

Dela

Vilka utmaningar och möjligheter finns i orterna ute på landsbygden? För att ta reda på det och samtidigt testa en ny form för dialog ska en ”lärandepromenad” genomföras i Askeby.

Från kommunen deltar förtroendevalda samt tjänstemän från kommunledningskontoret och kultur- och fritidskontoret. Andra aktörer är representanter från kyrkan, föreningslivet och företagare i Askeby.

– Det här är ett koncept som vi inte har provat förut under de här formerna, säger Nils Hillerbrand (MP), kommunalråd. Syftet är att de som bor och verkar på orten ska ha ett gemensamt forum där vi i dialog kan diskutera utvecklingsmöjligheter på plats.

Runt tjugo personer kommer att delta. Under promenaden ska deltagarna dela med sig av idéer och tankar kring olika förbättringar. Det kan handla om mötesplatser, lekplatser eller om gaturummet. Målet är att diskutera olika idéer om hur bygden kan utvecklas, bli mer attraktiv och trivsam och på sikt locka nya invånare.

– Den här promenaden är ett pilotförsök, säger Nils Hillerbrand. Min förhoppning är att fler lärandepromenader av det här slaget kan genomföras under nästa år, om det faller väl ut och om vi hittar en bra form att bygga vidare på.

Resultatet från Askebypromenaden kommer att publiceras på kommunens webbplats linkoping.se

För mer information kontakta kommunalråd Nils Hillerbrand (MP) telefon 013-20 62 40.

Linköping har 155 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum