Stockholms stad

Pilotprojekt med digitalt låsta trafikhinder invigs i Järva

Dela

Onsdagen den 19 augusti klockan 14.00 bjuder stadsdelsnämndsordförande i Spånga-Tensta Ole-Jörgen Persson (M) och stadsdelsnämndsordförande i Rinkeby-Kista Benjamin Dousa (M) tillsammans med Stockhoms stads trygghetsborgarråd Erik Slottner (KD) in till pressträff i Järingegången i Tensta för invigning av nya trafikhinder.

För att komma tillrätta med olovlig biltrafik har 30 trafikhinder i stadsdelarna bytts ut och fått nya digitala låssystem. Totalt 500 trafikhinder står på tur att få de nya låsen.

Arbetet är en del av det gemensamma trygghetsarbetet i området och involverade aktörer är stadsdelsförvaltningarna, stadsledningskontoret, polisen, Fastighetsägare Järva, trafikkontoret och räddningstjänsten. Stockholms stads trygghetsfond finansierar projektet.

Vad: Pressinvigning av nya trafikhinder och digitala låssystem i Järva.

När: Onsdagen den 19 augusti klockan 14.00,

Var: Järingegången i Tensta, gångtunneln under Tenstavägen

Upplägg:

  • Parkingenjör Pia Feldt hälsar tillsammans med projektgruppen alla välkomna.

  • Erik Slottner, äldre- och trygghetsborgarråd

  • Ole-Jörgen Persson, ordförande Spånga-Tensta stadsdelsnämnd och Benjamin Dousa, ordförande Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd

  • Samling kring bommen – det digitala låset demonstreras

  • Tid för fotografering och intervjuer. Politiker och representanter för styrgrupp och projektgrupp.

Nyckelord

Kontakter

Björn Erdal, Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning
Telefon: 08-508 01210
E-post: bjorn.erdal@stockholm.se

Lina Isaksson, Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning
Telefon: 08-508 03 022
E-post: lina.a.isaksson@stockholm.se

Bilder

Dokument

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Våld går att stoppa och förebygga - antivåldsveckan i Rinkeby-Kista 28 september-4 oktober22.9.2020 07:51:15 CESTPressmeddelande

Att förebygga våld är en fråga för oss alla. För tredje året i rad bjuder Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning in till en antivåldsvecka för att inspirera och öka kunskapen om det förebyggande arbete som pågår året runt. Det blir samtal, workshops och föreläsningar för barn, unga och föräldrar. 400 medarbetare utbildas också i våldsförebyggande metoder.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum