Ahum

Pinchos erbjuder medarbetarna terapi – vill vara förebilder i restaurangbranschen

Dela

Psykisk ohälsa står för en stor del av sjukfrånvaron på arbetsplatserna runt om i landet och restaurangbranschen är inte ett undantag. Restaurangkedjan Pinchos har därför beslutat att erbjuda sina anställda fri tillgång till terapi och inleder ett samarbete psykologtjänsten Ahum. "Genom att erbjuda proaktivt stöd till våra medarbetare vill vi säkerställa att vi förhindrar sjukfall" säger Johanna Hagström, HR-chef på Pinchos.

Psykisk ohälsa är den främsta orsaken till sjukfrånvaro i Sverige idag och antalet sjukskrivningar fortsätter att öka varje år, enligt Försäkringskassan. Det är någonting som restaurangkedjan Pinchos vill motverka. Nu inleder de ett samarbete med psykologtjänsten Ahum, som kommer erbjuda medarbetarna fri tillgång individanpassad terapi.

– Vi ser tyvärr att mental ohälsa påverkar våra medarbetare i allt högre utsträckning. På Pinchos värnar vi om våra medarbetares välmående och genom att investera i Ahum kan vi nu erbjuda proaktivt stöd, oavsett när eller var problematiken uppstått, säger Johanna Hagström. 

Genom samarbetet med Ahum kan nu Pinchos erbjuda sina medarbetare individanpassade terapilösningar som innefattar flera olika terapiformer, både fysiska och digitala, samt självhjälpsskolor. 

– I vår bransch är en majoritet av medarbetarna unga människor som kanske är osäkra på om det passar sig att lyfta frågor om psykisk ohälsa med sin närmaste chef. Med Ahum kan våra medarbetare anpassa sin behandling efter sina egna preferenser. Dessutom har de fri tillgång till självhjälpsskolor. För Pinchos hoppas vi att Ahum kan vara en nyckel till lägre sjukfrånvaro och lägre personalomsättning, fortsätter Johanna Hagström.

Ahum har idag över 140 anslutna terapeuter och erbjuder digitala verktyg för att ge stöd till alla, både anställda och privatpersoner. 

– Vi är otroligt glada att inleda samarbetet med Pinchos. Många som arbetar inom restaurangbranschen vittnar om stress. Därför är det viktigt att det finns förebilder i branschen, som tydligt satsar på sina medarbetare och den psykiska hälsan, säger Allireza Aromäki Ghahremani, vd på Ahum.

Samarbetet inleds initialt med fem av Pinchos restauranger i Stockholm och Göteborg.

Kontakter

Bilder

Allireza Aromäki Ghahremani, vd på Ahum
Allireza Aromäki Ghahremani, vd på Ahum
Ladda ned bild
Johanna Hagström, HR-chef på Pinchos
Johanna Hagström, HR-chef på Pinchos
Ladda ned bild

Dokument

Om

Ahum brinner för allas rätt att må bra och prestera bra, både hemma och på jobbet. Med mer än 140 anslutna terapeuter och digitala verktyg kan de ge rätt stöd till alla. Till både anställda och privatpersoner. När det behövs. Om det behövs.

Följ Ahum

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ahum

Froda och Ahum i gemensam satsning för hållbart företagande17.11.2022 11:21:41 CET | Pressmeddelande

Egenföretagare är den grupp som i högst grad utsätts för stress kopplat till arbetet, samtidigt som majoriteten saknar tillgång till friskvård. Siffror från SCB visar att svåra sömnproblem, långvariga hälsoproblem och ångest har ökat markant bland företagare sedan 2019. Nu lanserar fintechbolaget Froda och psykologiplattformen Ahum en gemensam satsning som utbildar om hållbart företagande. Satsningen innebär att Frodas kunder får tillgång till Ahums guider och digitala verktyg i 12 månader samt ett kostnadsfritt terapisamtal.

Stressfria dagen: Stressignaler att ta på allvar25.5.2022 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Lördagen den 28 maj uppmärksammas stressfria dagen. Den finns för att belysa de negativa effekter som stressen har och hur vi kan förebygga detta. Stress ingår i livet och är något som alla upplever. Men när påfrestningarna blir större än vad vi tycks klara kan det i sin tur leda till utmattning. Ellen Risto, legitimerad psykolog på Ahum har samlat några exempel på stressignaler som man bör ta på allvar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum