Ahum

Pinchos erbjuder medarbetarna terapi – vill vara förebilder i restaurangbranschen

Dela

Psykisk ohälsa står för en stor del av sjukfrånvaron på arbetsplatserna runt om i landet och restaurangbranschen är inte ett undantag. Restaurangkedjan Pinchos har därför beslutat att erbjuda sina anställda fri tillgång till terapi och inleder ett samarbete psykologtjänsten Ahum. "Genom att erbjuda proaktivt stöd till våra medarbetare vill vi säkerställa att vi förhindrar sjukfall" säger Johanna Hagström, HR-chef på Pinchos.

Psykisk ohälsa är den främsta orsaken till sjukfrånvaro i Sverige idag och antalet sjukskrivningar fortsätter att öka varje år, enligt Försäkringskassan. Det är någonting som restaurangkedjan Pinchos vill motverka. Nu inleder de ett samarbete med psykologtjänsten Ahum, som kommer erbjuda medarbetarna fri tillgång individanpassad terapi.

– Vi ser tyvärr att mental ohälsa påverkar våra medarbetare i allt högre utsträckning. På Pinchos värnar vi om våra medarbetares välmående och genom att investera i Ahum kan vi nu erbjuda proaktivt stöd, oavsett när eller var problematiken uppstått, säger Johanna Hagström. 

Genom samarbetet med Ahum kan nu Pinchos erbjuda sina medarbetare individanpassade terapilösningar som innefattar flera olika terapiformer, både fysiska och digitala, samt självhjälpsskolor. 

– I vår bransch är en majoritet av medarbetarna unga människor som kanske är osäkra på om det passar sig att lyfta frågor om psykisk ohälsa med sin närmaste chef. Med Ahum kan våra medarbetare anpassa sin behandling efter sina egna preferenser. Dessutom har de fri tillgång till självhjälpsskolor. För Pinchos hoppas vi att Ahum kan vara en nyckel till lägre sjukfrånvaro och lägre personalomsättning, fortsätter Johanna Hagström.

Ahum har idag över 140 anslutna terapeuter och erbjuder digitala verktyg för att ge stöd till alla, både anställda och privatpersoner. 

– Vi är otroligt glada att inleda samarbetet med Pinchos. Många som arbetar inom restaurangbranschen vittnar om stress. Därför är det viktigt att det finns förebilder i branschen, som tydligt satsar på sina medarbetare och den psykiska hälsan, säger Allireza Aromäki Ghahremani, vd på Ahum.

Samarbetet inleds initialt med fem av Pinchos restauranger i Stockholm och Göteborg.

Kontakter

Bilder

Allireza Aromäki Ghahremani, vd på Ahum
Allireza Aromäki Ghahremani, vd på Ahum
Ladda ned bild
Johanna Hagström, HR-chef på Pinchos
Johanna Hagström, HR-chef på Pinchos
Ladda ned bild

Dokument

Om

Ahum brinner för allas rätt att må bra och prestera bra, både hemma och på jobbet. Med mer än 140 anslutna terapeuter och digitala verktyg kan de ge rätt stöd till alla. Till både anställda och privatpersoner. När det behövs. Om det behövs.

Följ Ahum

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ahum

Var fjärde svensk missnöjd med arbetsgivarens insatser mot psykisk ohälsa10.5.2022 09:15:00 CEST | Pressmeddelande

25 procent. Så många svenskar skrotar arbetsgivares insatser mot psykisk ohälsa och stress. Det visar en färsk undersökning från Kantar Sifo. Mest missnöjda är de som arbetar med transporter, logistik, lager- och postverksamhet. "Arbetsgivares bristande insatser är ett stort problem och det behövs krafttag för att stävja trenden med ökade sjukskrivningar" säger Allireza Aromäki Ghahremani, vd på Ahum.

Pinchos erbjuder medarbetarna terapi – vill vara förebilder i restaurangbranschen11.4.2022 13:40:02 CEST | Pressmeddelande

Psykisk ohälsa står för en stor del av sjukfrånvaron på arbetsplatserna runt om i landet och restaurangbranschen är inte ett undantag. Restaurangkedjan Pinchos har därför beslutat att erbjuda sina anställda fri tillgång till terapi och inleder ett samarbete psykologtjänsten Ahum. "Genom att erbjuda proaktivt stöd till våra medarbetare vill vi säkerställa att vi förhindrar sjukfall" säger Johanna Hagström, HR-chef på Pinchos.

Tecken på bipolär sjukdom – och hur du som närstående kan hjälpa29.3.2022 13:28:13 CEST | Pressmeddelande

En person som lider av bipolär sjukdom går igenom faser av mani och depression. Det innebär att man under period är mer upprymd, energifylld, ibland lättretlig och i behov av mindre sömn, vilket sedan följs av en period av sänkt sinnesstämning. Inför den internationella bipolärdagen den 30 mars, har Ellen Risto, legitimerad psykolog på Ahum, samlat sina tips på vad man själv kan göra om man har fått diagnosen bipolär sjukdom eller är närstående till någon som lider av diagnosen.

Förebyggande insatser kan bryta psykisk ohälsa på jobbet23.3.2022 09:07:33 CET | Pressmeddelande

Psykisk ohälsa är ett av de snabbast växande hoten mot folkhälsan i Sverige och antalet sjukskrivningar fortsätter att öka. Hårdast drabbade är kvinnor, där risken för att bli sjukskriven är 31 procent högre än män. –Det är tydligt att det inte räcker med att sätta in reaktiva insatser för att forma ett hållbart arbetsliv för sina medarbetare, säger Allireza Aromäki Ghahremani, vd på Ahum.

Expertens succétips: Så lyckas du med nyårslöftet21.12.2021 07:57:00 CET | Pressmeddelande

Nyårslöften som att gå ner i vikt, börja träna eller sluta äta godis är vanliga, men ofta svåra att hålla. “Vi jämför oss mycket med varandra och sätter mål som kanske mer handlar om vad som anses bra eller duktigt, istället för vad som faktiskt är viktigt för oss själva”, säger Charlotte Ulfsparre, leg. psykolog och leg. psykoterapeut på Ahum om hur man sätter ett, över tid, hållbart nyårslöfte.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum