Uppsala kommun

Pizza och samtal i Gottsunda

Dela

Uppsala kommun tar ett helhetsgrepp kring Gottsunda. Genom en idekoncepttävling ska området utvecklas med fler bostäder och arbetsplatser och fortsätta vara en levande och trivsam stadsnod för boende, besökare, civilsamhälle och företagare.

- För att lyckas med våra målsättningar för Gottsunda behöver vi lyssna in och involvera Gottsundaborna och handlarna. Det finns ett fantastiskt stort engagemang i Gottsunda som vi ska ta hand om när vi utvecklar Gottsunda till hjärtat i södra Uppsala, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Så många som möjligt av alla som bor och är verksamma i Gottsunda vill kommunen involvera i utvecklingen av området. Nästa steg är att kommunen bjuder in boende och verksamma till samtal så att alla som vill kan komma synpunkter. 

Datum och tid: 2 maj 11.00–15.00 och 7 maj 17.00–20.00

Det blir invigningstal av Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande och kommunen bjuder på pizza och dryck.

Plats: Gottsunda centrum, ingång Ica Kvantum

Kommunfullmäktige har beslutat om att sälja delar av fastighetsbeståndet i Gottsunda. Försäljningen kommer ske genom en idekoncepttävling. Förutom att ha en nära dialog med boende och alla som är aktiva i Gottsunda ska en ny aktör ha erfarenhet av att utveckla ett helt  område med både bostäder och flera olika verksamheter. Kommunen kommer söka en aktör som har gedigen erfarenhet av centrumutveckling och förvaltning samt utveckling av fastigheter. Själva tävlingen kommer starta efter nyår och fram till dess ska kommunen utreda och sätta upp de exakta tävlingskriterierna.

Gottsunda kommer bli hjärtat i södra Uppsala med spårväg, minst 5000 nya bostäder, nya arbetsplatser, parker och torg samt ett nytt stadsstråk.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum