Uppsala kommun

Pizza och samtal i Gottsunda

Dela

Uppsala kommun tar ett helhetsgrepp kring Gottsunda. Genom en idekoncepttävling ska området utvecklas med fler bostäder och arbetsplatser och fortsätta vara en levande och trivsam stadsnod för boende, besökare, civilsamhälle och företagare.

- För att lyckas med våra målsättningar för Gottsunda behöver vi lyssna in och involvera Gottsundaborna och handlarna. Det finns ett fantastiskt stort engagemang i Gottsunda som vi ska ta hand om när vi utvecklar Gottsunda till hjärtat i södra Uppsala, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Så många som möjligt av alla som bor och är verksamma i Gottsunda vill kommunen involvera i utvecklingen av området. Nästa steg är att kommunen bjuder in boende och verksamma till samtal så att alla som vill kan komma synpunkter. 

Datum och tid: 2 maj 11.00–15.00 och 7 maj 17.00–20.00

Det blir invigningstal av Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande och kommunen bjuder på pizza och dryck.

Plats: Gottsunda centrum, ingång Ica Kvantum

Kommunfullmäktige har beslutat om att sälja delar av fastighetsbeståndet i Gottsunda. Försäljningen kommer ske genom en idekoncepttävling. Förutom att ha en nära dialog med boende och alla som är aktiva i Gottsunda ska en ny aktör ha erfarenhet av att utveckla ett helt  område med både bostäder och flera olika verksamheter. Kommunen kommer söka en aktör som har gedigen erfarenhet av centrumutveckling och förvaltning samt utveckling av fastigheter. Själva tävlingen kommer starta efter nyår och fram till dess ska kommunen utreda och sätta upp de exakta tävlingskriterierna.

Gottsunda kommer bli hjärtat i södra Uppsala med spårväg, minst 5000 nya bostäder, nya arbetsplatser, parker och torg samt ett nytt stadsstråk.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Var ska Uppsalas avloppsreningsverk ligga i framtiden?18.9.2019 17:35:15 CESTPressmeddelande

Kommunstyrelsen har tillsammans med Uppsala Vatten utrett hur Uppsalas avloppsförsörjning ska klaras på lång sikt. Kungsängsverket, som nu renar avloppsvattnet från staden och några närbelägna tätorter, ska byggas ut för att klara utvecklingen fram till omkring år 2060. Därefter finns tre lokaliseringsalternativ, utöver nuvarande plats: En kortare bit söderut om nuvarande plats, sydost om Bergsbrunna eller väster om E4:an vid Fullerö.

Lena Åberg Frisk slutar på UKK18.9.2019 12:12:41 CESTPressmeddelande

Lena Åberg Frisk har idag meddelat att hon slutar som VD på UKK. - Jag är oerhört stolt över det vi tillsammans åstadkommit på UKK under min tid som vd. Jag tillträdde med ett tydligt uppdrag och mycket av det är nu genomfört. Nu är vi tyvärr i ett läge där styrelsen och jag inte är överens om hur verksamheten ska utvecklas framöver. Då är det bättre att någon annan får ta ansvaret att leda verksamheten vidare, säger Lena Åberg Frisk. Åberg Frisk tillträdde som VD på UKK i augusti 2015. Under hennes tid som VD har bland annat antalet egna arrangemang fördubblats, samarbeten med Kungliga Musikhögskolan inletts och UKK har flyttat fram positionerna i sitt klimat- och miljöarbete. Vidare har bolaget idag en ekonomi i balans och är en av landets främsta platser för kultur och möten. Lena Åberg Frisk tar ut kompledigt från och med idag 18 september och avslutar formellt sin tjänst 31 december 2019. För mer information: Lena Åberg Frisk 072-5674948 Stefan Berg 0724-682683 Pressansvarig Uppsa

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum