Umeå kommun

Placeringar färdiga inför förskoleklass

Dela

Nu får vårdnadshavare med barn som ska börja förskoleklass hösten 2019 besked om skolplacering. Alla barn med en skola i närområdet (3 km) har fått plats i närområdet. De som inte har en skola i närområdet har fått plats på den skola dit skolskjuts anordnas.

91% av de som lämnat önskemål om kommunal skola har fått sitt förstahandsval. Totalt finns 1 526 folkbokförda barn i Umeå kommun som är födda 2013. Av dem är 94% placerade i kommunala skolor och 6% antagna till fristående skolor efter att årets skolplaceringar är klara. Det är framför allt boende på Haga, Röbäck Tomtebo/Tavleliden samt Väst på stan som inte kunnat få sitt förstahandsönskemål.

— Det är ungefär lika stora volymer av barn som börjar förskoleklass hösten 2019 jämfört med hösten 2018. De närmaste 10 åren kommer antalet elever att öka. Att säkerställa att elever får plats i sitt närområde är högt prioriterat arbete de närmaste åren, säger Gunnar Olofsson, skolstrateg på Utbildningskontoret.

Mer information:

Gunnar Olofsson
skolstrateg
Utbildningsförvaltningen
Umeå kommun
070-327 84 74
gunnar.olofsson@umea.se

Christopher Granberg
bitr utbildningsdirektör
Utbildningsförvaltningen
Umeå kommun
070-377 35 92
christopher.granberg@umea.se 

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum