Region Örebro län

Plan för civilsamhällets roll i den regionala utvecklingen

Dela

Civilsamhället och den sociala ekonomin är viktiga delar i Örebro läns fortsatta utveckling. Det är något som kulturnämnden vill synliggöra genom att anta en regional handlingsplan för de kommande åren.

Den regionala handlingsplanen för civilsamhälle och social ekonomi 2022-2025 ska öka och också stärka civilsamhällets och den civila ekonomins inflytande i länets framtida utveckling.

- Civilsamhället har stor betydelse för den regionala utvecklingen där de olika aktörerna dels är självständiga organisationer med unika värden, dels är ett sammanlänkat kollektiv som tillsammans bidrar till god samverkan, säger Torbjörn Ahlin (C), ordförande i kulturnämnden.

Förhoppningen är att handlingsplanen ska generera aktiviteter både inom Region Örebro län och i samarbete mellan flera olika aktörer.

Handlingsplanen är knuten till Regional utvecklingsstrategi för Örebro län 2018-2030, den så kallade RUS:en, och den består av fyra olika delmål:

  • Att bidra till en ökad förståelse för civilsamhällets och den sociala ekonomin i Örebro län.
  • Att skapa långsiktiga förutsättningar för civilsamhället och den sociala ekonomin i Örebro län.
  • Att skapa, stärka och samordna nätverk och mötesplatser för frågor om civilsamhälle och social ekonomi i Örebro län.
  • Att bidra till en ökad internationell samverkan kring civilsamhälle och social ekonomi i Örebro län.

- Den tidigare planen, som sträckte sig från 2018 till 2021, var en av de första i sitt slag i Sverige och den har uppmärksammats både nationellt och internationellt. Nu känns det bra att vi kunnat utveckla planen och att vi därmed har stakat ut riktningen för det länsgemensamma arbetet i de här frågorna inför framtiden, säger Torbjörn Ahlin.

Kontakt

Torbjörn Ahlin, ordförande i kulturnämnden, telefon: : 073-842 74 54

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Torbjörn Ahlin
Torbjörn Ahlin
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Örebro bör bli en av huvudorterna för det civila försvaret1.12.2021 09:00:00 CET | Pressmeddelande

När det civila försvaret ska organiseras för att framöver kunna möta större kriser bör Örebro spela en central roll i arbetet – som huvudort för Mellersta civilområdet. Det är slutsatsen i det brev som Sveriges justitie- och inrikesminister Morgan Johansson inom kort får ta emot från Andreas Svahn (S) och Fredrik Larsson (M), ordförande i regionstyrelsen i Region Örebro län respektive Region Värmland.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum