Umeå kommun

Planer på förtätning vid Laboratorvägen på Ålidhem

Dela

En ny detaljplan ska tas fram för ett område vid Laboratorvägen på Ålidhem. Bostadsrättsföreningen vill utreda vilka förtätningsmöjligheter som finns. Om det handlar om påbyggnader av befintliga byggnader eller nya byggnader på befintliga parkeringsytor är något som kommer att utredas i planarbetet.

Planområdet
Planområdet

– Det här är ett område som erbjuder stora möjligheter. Innergårdarna är stora så det finns gott om friyta. Det finns stora parkeringsytor och befintliga byggnader som eventuellt går att bygga på. Samtidigt har de befintliga husen ett kulturhistoriskt värde som gör att det inte är självklart med en påbyggnad, men det är något som får utredas i planarbetet, säger Mikael Berglund (S), byggnadsnämndens ordförande.

Planområdet angränsar till Socionomstråket i söder, Studentvägen i väster, Humaniststråket i öster och Laboratorvägen i norr. Parallellt med planarbetet pågår en övergripande utredning gällande förtätning inom Ålidhem.

Mer information:

Mikael Berglund (S)
ordförande
byggnadsnämnden
070-559 71 84
mikael.berglund@umea.se

Ulrik Berg (M)
vice ordförande
byggnadsnämnden
070-679 75 03
ulrik.berg@umea.se

Mattias Sehlstedt (V)
2:e vice ordförande
byggnadsnämnden
070-627 53 15
mattias.sehlstedt@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Planområdet
Planområdet
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

100% kamp – ny utställning på Kvinnohistoriskt museum6.11.2019 11:10:33 CETPressmeddelande

Lördag 9 november öppnar utställningen 100% kamp – Sveriges historia på Kvinnohistoriskt museum, en vandringsutställning producerad av projektet Heterogena kulturarv. Det är en utställning som handlar om att samhället går att förändra genom rättighetskamper. Den berättar om människor som har kämpat för sina och andras rättigheter. För rätten att leva, bo och älska på lika villkor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum