Trafikverket

Planerat bygge av mötesspår vid Väse avbrutet

Dela

Trafikverket har beslutat att avbryta utbyggnaden av mötesspår och planskild korsning vid Väse på Värmlandsbanan. Skälet är att det lägsta anbudet i entreprenörsupphandlingen var betydligt högre än vad Trafikverket budgeterat för.

Att lösa kapacitetsproblemen på Värmlandsbanan, en av Sveriges mest trafikerade enkelspårsjärnvägar, är prioriterat i den nationella transportplanen.

Väse är den station på sträckan Kristinehamn–Karlstad som har flest tågmöten. Den planerade utbyggnaden av mötesspåret i Väse ska möjliggöra möten mellan tre tåg med ökad kapacitet, snabbare resor och bättre punktlighet som följd.

Men då det lägsta anbudet i entreprenörsupphandlingen var betydligt högre än vad Trafikverket budgeterat för avbröts upphandlingen. Trafikverket med samarbetspartners ska nu försöka hitta en lösning som uppfyller projektmålen till en lägre kostnad.

Planerad byggstart var våren 2017, men det är i dagsläget oklart när bygget kan starta.

Nyckelord

Kontakter

Åsa Ekholm Kjörsträd, enhetschef Trafikverket
Telefon 010-123 67 56
E-post: asa.ekholm-kjorstrad@trafikverket.se

Håkan Wennerström, regional direktör Trafikverket
Telefon 010-123 59 77
E-post: hakan.vennerstrom@trafikverket.se

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Länkar

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum