Region Uppsala

Planerat nationellt driftstopp för recepttjänsten natten den 27 – 28 november

Dela

Natten mellan lördag och söndag 27–28 november införs nationella läkemededelslistan, vilket innebär att apoteken inte kommer att kunna expediera receptbelagda läkemedel.

Från kvällen den 27 november till förmiddagen den 28 november går det därför inte att hämta ut eller beställa receptbelagda läkemedel på apoteket. Den som behöver beställa eller hämta ut receptbelagda läkemedel behöver därför göra detta före eller efter stoppet. Under driftstoppet kan Region Uppsala inte heller skicka elektroniska recept.

Nationella läkemedelslistan ska ge hälso- och sjukvården, apoteken och patienten samma bild av patientens förskrivna och uthämtade läkemedel. Registret regleras av lagen om nationell läkemedelslista och tas fram av E-hälsomyndigheten på uppdrag av regeringen.

Nyckelord

Kontakter

Torbjörn Linde, ordförande läkemedelskommittén, tel 018-611 52 51

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum