Region Örebro län

Planeringen av nästa verksamhetsår tar paus

Dela

Till följd av den pandemi som drar fram över stora delar av världen väljer regionstyrelsen att skjuta upp arbetet med nästa års verksamhetsplan och budget.

- Vi måste fokusera på det som är av störst betydelse, och i nuläget är det kampen mot pandemin som måste prioriteras. Genom att skjuta upp arbetet med verksamhetsplanen för 2021 ger vi våra medarbetare möjlighet att koncentrera sig på det arbete som nu pågår för fullt samtidigt som vi politiker skapar utrymme för oss själva att fatta de beslut som kommer att krävas, säger Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande.

Verksamhetsplan beslutas i höst

Det var i juni 2019 som regionfullmäktige fattade beslut om att justera tidsplanen för arbetet med Region Örebro läns verksamhetsplan och budget. Justeringen innebar att nästkommande års verksamhetsplan skulle fattas i juni, istället för som tidigare varit fallet i november. Nu tvingar den pågående pandemin fram en tillfällig återgång till den tidigare ordningen, det vill säga ett höstbeslut.

- Förutsättningarna för att kunna genomföra budgetarbetet enligt den ursprungliga tidplanen har förändrats till följd av den pågående pandemin, och det finns inget annat att göra än att skjuta på beslutet om nästa års verksamhetsplan och budget. Så istället för ett beslut i juni är målet att regionfullmäktige ska kunna fatta beslut om 2021 års verksamhetsplan i november, säger Andreas Svahn.

Paus i den politiska debatten

Därmed uteblir delar av den politiska debatten under våren, för att ta ny fart efter sommaren.

- Just nu är de politiska skiljaktigheterna av mindre betydelse, och vi arbetar oberoende av partitillhörighet för att hantera den nuvarande krisen på bästa sätt. Men det kommer en tid efter pandemin, och då kan ni vara så säkra på att det blir debatt igen, säger Andreas Svahn.

Kontakt

Andreas Svahn, regionstyrelsens ordförande, telefon: 070-524 22 66

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Andreas Svahn
Andreas Svahn
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Samtliga medarbetare belönas för värdefulla insatser i kampen mot corona25.5.2020 11:07:57 CESTPressmeddelande

Region Örebro läns medarbetare arbetar sedan en tid tillbaka under de extraordinära förhållanden som coronapandemin fört med sig. Som tack för dessa värdefulla insatser får alla medarbetare i år en extra ersättning i form av ett gåvokort motsvarande 1 000 kronor samt en höjning av friskvårdsbidraget till 3 000 kronor. Det kommer regionstyrelsen att fatta beslut om i morgon, tisdagen den 26 maj.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum