Huddinge Kommun

Planerna på idrotts- och fritidshus i Fleminghallen skjuts fram

Dela

Det nya idrotts- och fritidshuset i Fleminghallen kommer inte öppna under våren 2020. Detta då ett avtal med hyresvärden inte kunnat nås och därför skickas nu en ansökan om tillstånd till Hyresnämnden. Under tiden erbjuds andra aktiviteter i Flemingsberg.

Foto: Magnus Trogen Pahlén. Bilden får publiceras i anslutning till redaktionellt material.
Foto: Magnus Trogen Pahlén. Bilden får publiceras i anslutning till redaktionellt material.

Kultur- och fritidsnämnden beslutade i februari i år att samla kultur- och fritidsverksamheterna i Flemingsberg till Fleminghallen. Syftet är att skapa ett idrotts- och fritidshus med fysisk aktivitet, föreningsliv, kultur, ungdomsverksamhet, kulturskola och bibliotek. Trots att förhandlingar om ett tilläggsavtal pågått sedan i våras har ett avtal inte kunnat tecknas med hyresvärden.

Enligt grundavtalet så har kommunen rätt att använda lokalerna till idrotts- och fritidsändamål, vilket kommunen menar att de tillkommande verksamheterna är.

– Hyresvärden har tyvärr ställt krav som är omöjliga för oss som kommun att gå med på. De har nu meddelat att de inte går med på att vi utökar verksamheten alls. Därför ansöker vi nu om tillstånd hos Hyresnämnden, säger Anneli Fällman, kultur- och fritidsdirektör, Huddinge kommun.

Hyresvärden kräver att kommunen ska ta ansvar för vad som händer på området även utanför hallen samt att hyresvärden ska ha rätt att stänga ner verksamheten vid störningar, även om de inte orsakas av verksamheterna i Fleminghallen. Krav som Huddinge kommun inte kan gå med på.

– Vi beklagar verkligen att vi inte kunnat starta de nya verksamheterna. Eftersom vi fick positiva besked från hyresvärden under våren, så kunde vi inte förutse att den här situationen skulle uppstå. Självklart erbjuder vi andra aktiviteter så länge som det behövs. Vi är fortsatt övertygade om att en utvidgad verksamhet i Fleminghallen kan tillföra ett stort värde till Flemingsberg, säger Anneli Fällman.

Efter årsskiftet öppnar en tillfällig lokal i Grantorp där olika aktiviteter kommer att erbjudas. Fram till dess ordnas ett flertal jullovsaktiviteter i Fleminghallen.
Läs mer här.

Ansökan till Hyresnämnden lämnas in idag den 19 december och kommunen kan inte svara på när ärendet kan väntas vara avgjort.

För mer information kontakta:

Anneli Fällman, kultur- och fritidsdirektör, kultur- och fritidsförvaltningen, Huddinge kommun, 08–535 317 02, anneli.fallman@huddinge.se

Ulrika Lamberth, pressansvarig, Huddinge kommun, 08–535 301 71, ulrika.lamberth@huddinge.se

Nyckelord

Bilder

Foto: Magnus Trogen Pahlén. Bilden får publiceras i anslutning till redaktionellt material.
Foto: Magnus Trogen Pahlén. Bilden får publiceras i anslutning till redaktionellt material.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum