Spring Wine & Spirits AB

Plantations destilleri blir först i Karibien med omfattande hållbarhetscertifiering

Dela

Maison Ferrand och Plantations destilleri West Indies Rum Distillery certifieras enligt den heltäckande Bonsucro Chain of Custody. Destilleriet ligger på Barbados och producerar flera av Plantations Rums storsäljare på Systembolaget. Det är det första destilleriet i Karibien, och ett av mycket få destillerier i världen, som uppnår denna omfattande hållbarhetscertifiering.

Bonsucro är en internationell organisation som arbetar för hållbar sockerodling, produktion och handel. Chain of Custody-certifieringen garanterar att de sockerrör som används i produktionen har hanterats på ett etiskt och ansvarsfullt sätt genom hela värdekedjan; från odling till färdig produkt. Bonsucro är även en av grundarna till Adelante-initiativet, som verkar för personalhälsa och säkra arbetsplatser genom att förebygga hälsa, stress och olyckor. 

- Jag gläds verkligen över att West Indies nu blir det första destilleriet i Karibien som uppnår Bonsucro Chain of Custody-certifiering. Det är ett stort och viktigt steg för hela regionen. Jag vill verkligen gratulera alla inblandade till ett målmedvetet och engagerat arbete, säger Danielle Morley, som är verkställande direktör för Bonsucro.  

Andrew Hassel är vd för West Indies Rum Distillery och tillägger: 

- Vårt hållbarhetsarbete når bortom våra produkters värdekedja. Det är sammanlänkat med ett övergripande engagemang för klimat, miljö och sociala förhållanden. Genom att följa Bonsucros principer tydliggör vi våra kärnvärden och uppfyller högt ställda etiska krav på hållbar sockerrörsanvändning.  

West Indies Rum Distillery har genomgått ett omfattande förändringsarbete för att minska miljöpåverkan och skapa en öppenhet genom hela värdekedjan. De har exempelvis åtagit sig att återinvestera hela vinsten i destilleriet, öka dess verksamhet och öka personalstyrkan där med 40 procent. Tidigare i år installerade de solceller, som producerar 20 procent av den el som destilleriet förbrukar. Bonsucros Chain of Custody-certifiering är en kraftfull positionering för att öka engagemanget kring hållbarhetsfrågorna i lokalsamhället, på Barbados och i hela Karibien.    

West Indies och Plantation har ett fantastiskt målmedvetet hållbarhetsarbete, med särskilt starkt fokus på arbetsmiljöfrågorna. Certifieringen är ännu ett gott skäl att uppskatta den fantastiska rom som Plantation och West Indies producerar, säger Hugo Simberg, Brand Manager hos Spring Wine & Spirits.  

West Indies Rum Distillery  

West Indies Rum Distillery grundades år 1893 och har i mer än 125 år varit stilbildande för den hyllade Barbados-rommen. Nyligen utsågs Donn Benn, destilleriets Master Distiller, till The Best Rum Distiller in the world. West Indies Rum Distillery ägs sedan år 2017 av franska Maison Ferrand, vars ägare Alexandre Gabriel skapat varumärket Plantation. Idag är Plantation ett av romvärldens ledande kvalitetsmärken.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Spring Wine & Spirits har 35 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och en av de större leverantörerna av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, Apothic Wines, Dark Horse Wines, Pasqua, Codorníu, Barefoot Wines, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Frescobaldi, McPherson, Plantation Rum, Tamnavulin och Shackleton.

Följ Spring Wine & Spirits AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB

NYHET! ”CYKELVINET” I CABERNET SAUVIGNON PÅ 1 LITERS FLASKA30.7.2021 09:25:23 CEST | Pressmeddelande

Nu finns Cono Sur Bicicleta Cabernet Sauvignon, “cykelvinet”, på 1 Liters flaska. Vinet har en smak av svarta och röda vinbär, plommon och hallon. Dess toner av kakao, tobak och mocka gör Cono Sur Bicicleta Cabernet Sauvignonen till en utmärkt kompanjon till grillade kötträtter. Vinet lanseras den 2a augusti i Systembolagets beställningssortiment. Artikel nummer 53185 och pris 99kr.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum