Spring Wine & Spirits AB

Plantations dubbellagrade årgångsrom från Trinidad – nyhet i butik.

15.4.2016 15:57 | Spring Wine & Spirits AB

Dela

Lagom till försommaren kommer Plantation Trinidad in i Systembolagets ordinarie sortiment. Den nya rommen från Trinidad har en lite annorlunda stil och kliver in mitt emellan populära Grande Reserve och 20th Anniversary XO i både pris och flaskform och kompletterar därför Plantation-familjen på ett spännande sätt.

Det ökade intresset för mörk rom märks tydligt i Systembolagets försäljningsstatisitk och många är nyfikna på att prova nyheter. Det senaste exemplet är Plantation Trinidad, som nu tas in i ordinarie butikssortiment. Detta är en robustare rom som med sin aningen rökigare och lite rivigare ton är ett gott alterntiv till whisky.

Plantation Trinidad har en stor, komplex, lätt rökig doft av ekfat och rostade nötter, karamell och vanilj. Här finner man en fyllig, balanserad, lätt eldig smak med inslag av vanilj, örter och arrak i en stil som fint kompletterar den befintliga rangen med Plantation XO 20th Anniversary och Plantation Grande Reserve.

För den som vill provsmaka, så finns Plantation Trinidad representerad på En öl & whiskymässa, Svenska mässan i Göteborg 22-23 april. Här finns möjlighet att prova Plantation Trinidad samt alla andra goda romsorter från Plantation.

Fakta Plantation Trinidad

Mörk årgångsrom. Ursprung: Trinidad, slutlagrad i Frankrike | Producent: Plantation Rum | Lagrad på bourbonfat och cognacsfat | Vol: 70cl | Alk.vol: 42% | Förpackning: 70cl | Art.nr: 87333 | Pris: 411kr | Ordinarie sortimentet på Systembolaget från 1 juni.

Dubbellagringen – Plantations signum

Från den västindiska ön Trinidad kommer Plantation Trinidad som efter en kortare jäsning destilleras på kolonnpanna. Plantations signum är dubbellagring och Trinidad har lagrats på noga selekterade bourbonfat i cirka nio år innan den lagras ytterligare ett par år på cognacsfat i Frankrike.

Plantations histroria började när Alexandre Gabriel, ägaren till Maison Ferrand, för många år sedan kom över några äldre fat med rom av varierande ursprung. Den extraordinära komplexiteten och mognaden som rommen visade efter några års lagring, gjorde Alexandre nyfiken på att lära sig mer om skillnaden mellan olika regioner och "terroir". Alexandre började buteljera rom med geografisk ursprungsbeteckning och årgång. Varumärket Plantation Rum var fött. 

För mer information, vänligen kontakta;

Christof von Heincz, Business Manager, tel 076-5168825, Christof.vonHeincz@springwine.se

www.springwine.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Plantation Rum. Högupplöst 300 dpi.
Plantation Rum. Högupplöst 300 dpi.
Ladda ned bild
Plantation Trinidad
Plantation Trinidad
Ladda ned bild

Dokument

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Företaget blev utnämnt till Årets Importör 2014 av tidningen Allt om Vin. Spring Wine & Spirits har 25 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Vi arbetar nära tillsammans med Spendrups Bryggeri, framförallt avseende försäljning och distribution. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är leverantör av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, E & J Gallo Winery, Codorníu, Barefoot Wines, Codorníu, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Peter Lehmann, Frescobaldi, McPherson och Plantation Rum

Följ Spring Wine & Spirits AB

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB

Chablis-producenten Domaine Laroche öppnar egen kräftpaviljong på Djurgårdsbrunns värdshus6.8.2017 21:06Pressmeddelande

Sensommar 2017. Du och dina vänner vill ha en kräftskiva men har varken tid, ork eller lokal. Dessutom har ni ett stort vinintresse och anser att kräftans sälta bäst matchar med friska och fräscha viner med uttalad syrlighet, gärna från Chablis. Titta då hit! Nu lanserar vinhuset Domaine Laroche sin egen kräftpaviljong på Djurgårdsbrunns Värdshus i Stockholm.

Trapiche Smoak Wood – sommarens smaksättare på grillen20.6.2017 13:25Pressmeddelande

Det grillas flitigt i de svenska hemmen under sommarhalvåret och många vill briljera med sina grillfärdigheter. En grillmetod som allt fler har upptäckt är att grilla med rökflis. Det fungerar både som smaksättare samtidigt som råvarorna både blir mörare och saftigare. Inför sommaren har det argentinska vinhuset Trapiche inlett ett samarbete med Lilla Rökeriet där de tagit fram ett rökflis - Trapiche Smoak Wood. Trapiche Smoak Wood lanseras 20 juni.

Den ljusrosa versionen av den ikoniska cavan Anna de Codorníu släpps nu i limiterad upplaga29.5.2017 09:58Pressmeddelande

Det spanska vinhuset Codorníu, även aktuell med ett samarbete med den svenska konstnärinnan Clara Hallencreutz, släpper inför sommaren 2017 ytterligare ett vin i limiterad design. Denna gång är det den ljusrosa cavan Anna de Codorníu Rosé Brut som får en ny lyxig kostym. Ett lyxigt bubblande inslag i sommarens rosémingel Snart är sommaren här vilket för många även innebär att det är rosévinspremiär. Anna de Codorníu Rosé Brut passar utmärkt att serveras både som en festlig aperitif och till somriga bufféer med till exempel löjromstoast och skagensnittar. Anna de Codorníu Rosé Brut har en mycket elegant och torr smak med en god balans mellan de fruktiga tonerna av röda bär – och de fräscha fruktsyrorna, samt bröd och mandel. Blenden består till 70 procent utav den prestigefyllda druvan Pinot Noir och resterande 30 procent av Chardonnay. Doften har tilltalande aromer av röda bär, som jordgubbar, körsbär och hallon, samt nötter, gröna äpplen och grapefrukt. Codorníus vinmakare rekommender

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum