Växjö stift

”Pod”-talks om kyrkans identitet med 400 präster och diakoner

Dela

Den 19 april går närmare 400 präster och diakoner i procession genom Växjö centrum iklädda kaftan eller ämbetsdräkt. De samlas till präst- och diakonmöte, inspirerat av TED-talks, om identiteten som döpt, som gudstjänstfirare, som samhällsmedborgare och som vigd.

Foto: Magnus Aronson /Ikon
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Biskop Fredrik Modéus har kallat stiftets samtliga präster och diakoner till Växjö för präst- och diakonmöte den 19-21 april. Detta sker vart fjärde år i Växjö stift.

– Det är ett viktigt tillfälle för överläggningar för alla i vigningstjänsten i vårt stift. Dagarna ger möjlighet till fördjupad kunskap, samtal och möten och ett gemensamt gudstjänst- och böneliv, säger biskop Fredrik Modéus.

Temat för mötet är ”Se jag gör allting nytt – kyrkans identitet i en (o)viss framtid”. Dagarna är indelade i fyra olika block: dop, gudstjänst, världen och vigning. 16 talare har bjudits in för att ge olika perspektiv i korta föreläsningar, panelsamtal och seminarier. Upplägget är inspirerat av modellen TED-talks.

– Vi ville ha en bredd i programmet med många olika bidrag in i samtalet, kanske kan man kalla det för pod-talks, vi brukar ju förkorta namnet på dagarna till pod-möte, säger stiftsprost Hans Boeryd som håller ihop planeringen för dagarna.

Medverkar gör bland andra Sofia Camnerin, generalsekreterare för Sveriges kristna råd, Björn Wiman, kulturchef på Dagens nyheter och Patrik Hagman, teolog och författare och biskop Olivia från vänstiftet i Oxford.

Präst- och diakonmötet inleds med mässa i Växjö domkyrka den 19 april kl 10.00. Därefter går deltagarna i procession till Växjö konserthus, där mötet ska hållas. Program finns här

Välkomna att bevaka!

Kontakter

Bilder

Foto: Magnus Aronson /Ikon
Foto: Magnus Aronson /Ikon
Ladda ned bild

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum