Region Örebro län

Poesi på Live at Heart trots ett tufft år

Dela

Det har varit ett tufft år för alla, inte minst för kulturbranschen. Därför känns det extra kul att poesin, Live at Heart: lyric, får ta plats på scenen även i år. Live at Heart, Sveriges största internationella showcase-festival för musik, film, litteratur och entreprenörskap är tillbaka med nya intressanta inslag.

- Vi är mycket glada över att ge litteraturen en plats på Live at Heart. Musik, film och litteratur är konstarter som är beroende av varandra. Och i mötet mellan kulturutövare händer det magiska saker. Vi hoppas på ännu mer magi under Live at Heart 2021, säger Åke Lundström, CEO på Live at Heart.

Poesiscenen är ett samarbete mellan Live at Heart och Litteratur Örebro län, Region Örebro läns litteraturfrämjande arbete och lördag 4 september kl. 16.00 öppnas dörrarna, både fysiskt och digitalt, på Café Deed, Kulturhuset i Örebro.

- Det känns så spännande att få vara en del av detta. Vi fick in många fantastiska bidrag och vi är så stolta över den kvalitet och bredd som våra tre vinnare står för, säger Linda Berg Ottoson, utvecklingsledare bibliotek och litteratur på Region Örebro län.  

Live at Heart: Lyric presenterar i år sex svenska poeter, kända eller okända, som alla tolkat “en plats i Örebro län” i en nyskriven dikt. Frej Haar, Charlotte Jansdotter och Ulrika Mohlin samt flera andra läser live och det blir möten mellan minnen av stämsång i duschen och drömmar om stråkar i kammarorkestern, mellan kaniner och framrusande tåg, mellan sexuella rättigheter och arkitektur. Här får du också höra en lyrisk roadmovie, en verbal resa genom närkeslätten av poeten och konferencieren Michael Horvath. 

För mer information kontakta

Katarina Strömgren Sandh, områdeschef Kultur och ideell sektor.

Telefon: 019- 602 62 99

E-post: katarina.stromgren-sandh@regionorebrolan.se

Linda Berg Ottoson, Utvecklingsledare Kultur och ideell sektor på Region Örebro län

Telefon: 076-108 72 58

E-post: linda.berg-ottoson@regionorebrolan.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum