Polisförbundet

Polisförbundet kommenterar kollegas död i Göteborg

Dela

Polisförbundet har tagit emot beskedet om att en kollega har dödats i tjänsten. Förbundsordförande Lena Nitz kommenterar här på det som inträffat.

- En kollega har blivit skjuten och dödats i tjänsten i Göteborg. Det var med bestörtning jag mottog det beskedet i natt. Mina tankar går framför allt till hans anhöriga men också till alla kollegor som jag vet känner lika stor sorg över det inträffade som jag, säger Lena Nitz, Polisförbundets ordförande.

- Detta är naturligtvis något av det mest fruktansvärda som kan hända och det yttersta beviset på vårt yrkes utsatthet. Det är naturligtvis orimligt att man ska plikta med sitt liv i sitt yrkesutövande, säger Lena. 

Polisförbundet är i kontinuerlig kontakt med arbetsgivaren och vår skyddsorganisation är på plats. I detta akuta skede är det främst Polismyndigheten som arbetar både för att leda insatsen men också för att möta och ta hand om kollegornas sorg. Men Polisförbundet finns såklart där och stöttar både arbetsgivaren och de kollegor som tar kontakt med oss.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Polisförbundet
Polisförbundet
Sundbybergsvägen 1
171 73 Solna

08-6769700http://www.polisforbundet.se

Polisförbundet är ett fackligt yrkesförbund som organiserar Sveriges poliser. Vi jobbar för att poliskåren ska ha goda villkor och de bästa förutsättningarna för att göra ett bra jobb för allas trygghet.

Följ Polisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Polisförbundet

Polisförbundet beklagar Säkerhetspolisens förlust av en framgångsrik och uppskattad Säpo-chef26.8.2021 10:04:26 CEST | Pressmeddelande

Idag meddelade Säkerhetspolisens chef Klas Friberg att han avgår som chef för myndigheten av privata orsaker. Polisförbundets ordförande Lena Nitz beklagar att Klas Friberg lämnar uppdraget som Säpo-chef och välkomnar samtidigt den nya Säpo-chefen Charlotte von Essen. Även Polisförbundets ordförande för region Rikspolisen, Mikael Sjöstedt, kommenterar händelsen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum