Polisförbundet

Polisförbundet välkomnar budgetsatsningar på Polisen

Dela

Regeringen meddelar idag att man ökar Polismyndighetens anslag de kommande åren. ”Det här är viktiga besked”, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz som menar att rejäla satsningar är nödvändigt för att lösa polisbristen i landet.

I sitt senaste budgetunderlag äskade Polismyndigheten mer pengar för att bland annat finansiera polistillväxten. Polismyndigheten får mer än de äskat och därmed finns utrymme för Polismyndigheten att fortsätta arbetet med att uppvärdera polisyrket. Även SÄPO tilldelas extra medel i regeringens budget.

- Det här är en mycket viktig och välkommen satsning från regeringen. Sverige lider fortfarande av polisbrist vilket påverkar allas vår trygghet. För att få fler att välja att bli poliser och fler att vilja stanna kvar i yrket, är en fortsatt uppvärdering av polisyrket nödvändig.

- Det är nu viktigt att Polismyndigheten prioriterar att fortsätta arbetet med att öka attraktiviteten i polisyrket. Att vara polis måste ses av fler som ett framtidsyrke som det är värt att satsa på, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz.

Kontakter

Länkar

Om

Polisförbundet
Polisförbundet
Sundbybergsvägen 1
171 73 Solna

08-6769700http://www.polisforbundet.se

Polisförbundet är ett fackligt yrkesförbund som organiserar Sveriges poliser. Vi jobbar för att poliskåren ska ha goda villkor och de bästa förutsättningarna för att göra ett bra jobb för allas trygghet.

Följ Polisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Polisförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum