Polisförbundet

Polisförbundet välkomnar oberoende utredaren för påskupploppen

Dela
Polismyndigheten har utsett Gunnar Karlson, tidigare chef på Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST), till utredare för händelserna under påskupploppen. Polisförbundets ordförande Lena Nitz är positiv till valet.

− Jag tycker att det är ett bra val av person. Gunnar Karlson har en gedigen erfarenhet som väl lämpar sig för att utreda händelserna runt Påskupploppen. Jag ser fram emot att träffa honom, förmedla mina medlemmars upplevelse från upploppen och presentera de slutsatser vi har kunnat dra så här långt, säger Lena Nitz, Polisförbundets ordförande.

Polisförbundet har särskilt lyft behovet av en oberoende granskning av hur Polismyndigheten hanterade händelserna inför och under upploppen – från inhämtning av underrättelseinformation och förberedelser, till vilka förutsättningar poliserna hade på plats för att hantera upploppen med t.e.x antalet poliser, utbildning och utrustning.

− Mina medlemmar behöver få veta varför situationen blev som den blev. Polismyndigheten måste i sin tur dra lärdomar av händelserna och genomföra de förändringar som krävs så att våra medlemmar inte ska tvingas hantera en sådan situation igen utan rätt förutsättningar, säger Lena Nitz.

Kontakter

Om

Polisförbundet
Polisförbundet
Sundbybergsvägen 1
171 73 Solna

08-6769700http://www.polisforbundet.se

Polisförbundet är ett fackligt yrkesförbund som organiserar Sveriges poliser. Vi jobbar för att poliskåren ska ha goda villkor och de bästa förutsättningarna för att göra ett bra jobb för allas trygghet.

Följ Polisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Polisförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum