Polisförbundet

Polisförbundets kommentar av domen i fallet Torell

Dela

Polisförbundets ordförande Lena Nitz kommenterar tingsrättens dom i fallet Eric Torell där tre poliser stått åtalade men nu friats från brott.

Polisförbundets ordförande
Polisförbundets ordförande

- Det är bra att den här mycket tragiska händelse har blivit så gediget utredd och att tingsrätten nu har tagit ställning i skuldfrågan. det är viktigt för såväl Eric Torells familj som för mina kollegor, säger Lena Nitz.

- Att man lyft på alla stenar för att utreda vilket ansvar man kan lägga på varje enskild polis handlar i grund och botten om förtroendet för våra rättsvårdande myndigheter. Här har man verkligen tagit fasta på de höga beviskrav som ställs i brottmål och jag tycker därmed att domen bidrar till att upprätthålla rättssäkerheten.

- Tingsrätten har också förstått svårigheterna att i en otroligt pressad situation, inom loppet av några sekunder, göra en korrekt bedömning om när nödvärnssituationen upphör. Läser man domen förstår man verkligen hur komplext polisarbete kan vara. 

Fakta
I augusti 2018 sköts en 20-årig man till döds av polis i Stockholm. I april väckte åklagare åtal mot tre poliser. En av poliserna åtalades för vållande till annans död alternativt tjänstefel. De två andra åtalades för tjänstefel. Samtliga poliser frias i domen från Stockholms tingsrätt från brott.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Polisförbundets ordförande
Polisförbundets ordförande
Ladda ned bild

Om

Polisförbundet
Polisförbundet
Klara södra kyrkogata 1
11152 Stockholm

08-6769700http://www.polisforbundet.se

Polisförbundet är ett fackligt yrkesförbund som organiserar Sveriges poliser. Vi jobbar för att poliskåren ska ha goda villkor och de bästa förutsättningar för att göra ett bra jobb för allas trygghet.

Följ Polisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Polisförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum