Polisförbundet

Polisförbundets ordförande kommenterar gripandet: ”Jag är lättad över beskedet och stolt över mina kollegor”

Dela

Under eftermiddagen har en person gripits, misstänkt för att ha skjutit en polis till döds i sin tjänst. Polisförbundet ordförande Lena Nitz kommenterar gripandet.

- Det är med viss lättnad som jag tar emot beskedet att man nu har gripit en gärningsman misstänkt för dödsskjutningen av en polis. Det är viktigt både för de anhöriga och för hela poliskåren. Jag är otroligt stolt över mina kollegor och det professionella och målmedvetna polisarbete som har lett till att gärningsmannen kunnat gripas så fort. Men arbetet med att bearbeta och läka förlusten av en kollega kommer alltid vara med oss, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz.

- Alla poliser vet att livsfarliga situationer kan uppstå när som helst och var som helst. Tillsammans måste vi göra allt vi kan för att det värsta som kan hända, inte händer igen. Det handlar bland annat om det förebyggande arbetet för att förbättra polisers arbetsmiljö och villkor måste intensifieras, säger Lena Nitz.

För pressbilder, se https://via.tt.se/pressrum/polisforbundet/m?publisherId=3235599 

Kontakter

Länkar

Om

Polisförbundet
Polisförbundet
Sundbybergsvägen 1
171 73 Solna

08-6769700http://www.polisforbundet.se

Polisförbundet är ett fackligt yrkesförbund som organiserar Sveriges poliser. Vi jobbar för att poliskåren ska ha goda villkor och de bästa förutsättningarna för att göra ett bra jobb för allas trygghet.

Följ Polisförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Polisförbundet

Polisförbundet beklagar Säkerhetspolisens förlust av en framgångsrik och uppskattad Säpo-chef26.8.2021 10:04:26 CEST | Pressmeddelande

Idag meddelade Säkerhetspolisens chef Klas Friberg att han avgår som chef för myndigheten av privata orsaker. Polisförbundets ordförande Lena Nitz beklagar att Klas Friberg lämnar uppdraget som Säpo-chef och välkomnar samtidigt den nya Säpo-chefen Charlotte von Essen. Även Polisförbundets ordförande för region Rikspolisen, Mikael Sjöstedt, kommenterar händelsen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum