Linköpings kommun

Politiker möter företagare i Gamla Linköping

Dela

På torsdag besöker politiker från den styrande majoriteten Gamla Linköping för att träffa företagare som är verksamma i området. Syftet är att få en bild av vad som behövs för att säkra friluftsmuseets framtid.

- Våren 2017 presenterade kultur- och fritidsnämnden en utredning om Gamla Linköping som visade att området är eftersatt. Kostnaderna har stigit och budgeten har inte räknats upp i samma takt.- Gamla Linköping är ett viktigt kulturarv och en stolthet för vår kommun. Vi vill ta del av företagarnas erfarenhet och få en bild av hur de ser att området kan utvecklas, säger Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande 

- För oss i koalitionen är det viktigt att fortsätta utveckla området. Gamla Linköping är unikt, säger Jakob Björneke (S), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Värdar för besöket är Hilma Winblads Bed & Breakfast och Dahlbergs café. Besöket inleds klockan 09.00.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping har 158 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum