Huddinge kommun - politik

Politikerna är nöjda med uppdragen i Huddinge

Dela

Resultaten av årets politikerundersökning presenterades för Huddinges demokratiberedning i fredags. 62 procent av Huddinges 245 förtroendevalda har bland annat svarat på frågor om hur de trivs med uppdraget och hur det går att kombinera med jobb och familj.

Ingalill Söderberg (DP). Foto: Jonna Thomasson

Överlag tycker sjuttio procent av de förtroendevalda att det är bra eller mycket bra att arbeta politiskt i Huddinge. Åttio procent är också beredda att fortsätta en mandatperiod till och ännu fler kan rekommendera vänner och bekanta att bli politiker i Huddinge kommun.

– Vi hade en högre målsättning med svarsfrekvensen när vi skickade ut enkäten, men är ändå nöjda med resultatet. Vi behöver fler, gärna yngre som engagerar sig politiskt i Huddinge och då är det roligt att uppdraget får så bra betyg, säger Ingalill Söderberg (DP) ordförande i demokratiberedningen.

Antalet förtroendevalda har minskat i Huddinge, liksom i övriga landet. Det betyder att koncentrationen av uppdrag blir högre, det vill säga att varje förtroendevald har allt fler uppdrag.
Det finns fler äldre politiker i Huddinge än i övriga landet, 30 procent är över 65 år jämfört med 23 procent i övriga landet.

– Vi kan också konstatera att många förtroendevalda har utsatts för hot, våld och trakasserier, något som vi från demokratiberedningen tagit på stort allvar och erbjuder utbildning kring, säger Jennifer Lind (M), 1:e vice ordförande i demokratiberedningen.

Totalt har sex procent utsatts för något av detta i sitt uppdrag och högst andel är det i kommunstyrelsen med sjutton procent.

Kontakten mellan förtroendevalda och tjänstepersoner är överlag bra och man är nöjd med underlag och presentationer. Vad man skulle vilja förbättra är uppföljningen av de beslut som man varit med om att fatta.

Kontakter

Ingalill Söderberg (DP)
Ordförande i demokratiberedningen
070-198 90 90, ingalill.soderberg@huddinge.se

Kim Wiking (DP)
Politisk sekreterare
08-535 301 62
kim.wiking@huddinge.se

Jenny Lind (M)
1:e vice ordförande i demokratiberedningen
070-670 04 65,
Jennifer.Hopper-Lind@huddinge.se

Hampus Holmgren (M)
Politisk sekreterare
070-198 48 06
Hampus.holmgren@huddinge.se

Bilder

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Välbesökt och inspirerande kongress för Lokala partiers nätverk med Huddingepartiet och Drevvikenpartiet som värdar1.4.2019 14:47:42 CESTPressmeddelande

Ett 35-tal representanter för 14 lokala partier från Piteå i norr till Lund i södra Sverige genomförde under lördagen 2019 års kongress för Lokala partiers nätverk. Kongressen ägde rum i Huddinges kommunhus. De två lokala partierna, Huddingepartiet och Drevvikenpartiet i Huddinge kommun stod som värdar för kongressen, som var ett värdefullt tillfälle för lokala partier att träffas och utbyta erfarenheter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum