Umeå kommun

Populärt seniorevent fyller Vävenscenen för tredje året i rad

Dela

Fredag den 15 februari är det återigen dags för det mycket uppskattade evenemanget "Kultur+senior=sant!" på Vävenscenen.

Foto: Kasia Bialasiewicz/ Bigstock
Foto: Kasia Bialasiewicz/ Bigstock

I år är det ”tredje gången gillt” som Kultur för seniorer sätter ihop ett program med syfte att inspirera och motivera Umeås seniorer till mer kultur.

- Vi ser fram emot en fullsatt salong med nyfikna och vetgiriga seniorer som är sugna på kulturtips och underhållning säger Maria Westerlund, kulturkonsulent.

Med endast ett fåtal biljetter kvar ser förhoppningarna om en fullsatt salong ut att uppfyllas, och därmed fortsätta som den slutsålda succé som föregående år varit. Precis som i fjol så är evenemanget alldeles nästan gratis. Biljettpriset på 25 kronor inkluderar entré, fika och garderob. Förutom fika och mingel så kommer deltagarna få möta en samhällsplanerare som berättar om Umeå om 10 år, en vision ur ett seniorperspektiv. Tantteatern ger sin föreställning ”Jag går nog snart”, det bjuds på rock- och danstips, magdans och mycket mer.

- Vi är väldigt stolta över vårt arrangemang som blivit så omtyckt och verkligen erbjuder något för alla berättar Madelene Edlund, kulturkonsulent.

Tid: Fredag 15 februari 13.00-16.00
Plats: Vävenscenen
Biljetter finns att köpa i Kulturreceptionen, plan 3, Väven (förköp).

Kultur för seniorer
Kultur för seniorer arbetar i hela kommunen med arrangemang av vitt olika slag, allt från föredrag, workshops, speddejting, allsång och föreställningar. Syftet är att skapa förutsättningar för delaktighet, eget skapande och spännande möten. För information se umea.se/senior

Kontakt:

Madelene Edlund
kulturkonsulent
090-16 34 39
madelene.edlund@umea.se

Maria Westerlund
kulturkonsulent
090-16 34 12
maria.westerlund@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Kasia Bialasiewicz/ Bigstock
Foto: Kasia Bialasiewicz/ Bigstock
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är norra Sveriges största arbetsgivare. Våra verksamheter präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service.

Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 129 000 personer och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050. I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum