Porsche

Porsche och Chopard inleder svenskt samarbete

Dela

Porsche i Sverige har ingått samarbetsavtal med schweiziska klock- och smyckestillverkaren Chopard. Samarbetet, som tar sin utgångspunkt i de båda företagens engagemang inom motorsport, innebär bland annat att man instiftar ett pris till säsongens snabbaste förare i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Det svenska samarbetet mellan Porsche och Chopard speglar det samarbete mellan företagen som även finns inom motorsport på internationell nivå. Till exempel syns Chopard på Porsches bilar i World Endurance Championship (WEC), med höjdpunkten Le Mans 24h där Porsche 2015 segrade i huvudklassen LMP1. Schweizbaserade familjeföretaget Chopard tillverkar sedan över 150 år klockor och smycken av högsta kvalitet och är sedan 1988 involverade i motorsport.

- Vi är väldigt glada över det nya samarbetet och ser fram emot att få synas tillsammans med Chopard, säger Raine Wermelin, chef för Porsche i Sverige.

- Både Porsche och Chopard är ingenjörsdrivna företag med en lång historia inom premiumsegmentet inom respektive bransch och båda företagen har dessutom en tydlig koppling till racing. Vi ser därför att det finns flera områden där våra varumärken kan hitta synergieffekter, varav Porsche Carrera Cup Scandinavia är ett. Efter ett lyckat år för Porsche Carrera Cup Scandinavia 2015 vill vi nu satsa ännu mer 2016 och samarbetet med Chopard är en viktig del i den satsningen. Chopard kommer bland annat att synas på tävlingsbilarna i Porsche Carrera Cup Scandinavia under kommande säsong, säger Raine Wermelin.

- Vårt företag delar flera värderingar med Porsche som exempelvis jakten på högsta möjliga prestanda och kvalitet, säger Karl-Friedrich Scheufele, direktör hos Chopard.

- Såväl vid bil- som vid klocktillverkning lägger vi båda stor vikt även vid de allra minsta detaljerna. Vi är redo att göra Porsche i Sverige sällskap under Porsche Carrera Cup Scandinavia 2016 och att belöna den snabbaste föraren under säsongen.

Under Porsche Carrera Cup Scandinavia 2016 kommer Chopard dela ut ”Chopard Fastest Lap Award” till den förare som har flest snabbast varv under säsongen. Utöver äran erhåller vinnaren en prestigefull klocka ur kollektionen ”Classic Racing”.

Porsche Carrera Cup Scandinavia körs vid sju tillfällen under 2016 med premiär i Skövde 1 maj.

För ytterligare information kontakta Andreas Lundberg på tel  46 (0)70 165 18 40 eller e-mail:andreas.lundberg@porsche.se

Porsche är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 718, 911, Cayenne, Macan och Panamera. År 2015 registrerades 1 215 Porsche i Sverige. Porsches största marknader är Kina och Tyskland. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center som finns i Borås, Göteborg, Kalmar, Malmö, Stockholm, Umeå och Örebro.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om

Porsche är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, 718 Boxster, 718 Cayman, Macan, Cayenne och Panamera. År 2017 registrerades 1 550 Porsche i Sverige. Porsches största marknader är Kina och Tyskland. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center som finns i Borås, Göteborg, Kalmar, Malmö, Stockholm, Umeå och Örebro.

Följ Porsche

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Porsche

Porsche firar 70 år som sportbilstillverkare26.1.2018 17:15Pressmeddelande

Snabb, puristisk, känsloladdad. Under 70 år har märket Porsche varit synonymt med sportbilskonstruktioner av högsta klass. Den första modellen som fick namnet Porsche registrerades den 8:e juni 1948. Det var 356 ”Nr 1” Roadster. Den dagen föddes märket Porsche. Typ 356 förvandlade Ferry Porsches dröm om en sportbil till verklighet. - Hans vision vid den tiden gav uttryck för alla de värden som definierar märket än idag, sade Oliver Blume, CEO för Porsche AG, i samband med invigningen av det årslånga firandet av ”70 år med sportbilen Porsche” på Porsche Museum. - Tradition är en förpliktelse. Utan vår tradition och utan våra kärnvärden skulle vi inte vara där vi är idag, säger Oliver Blume. Vi planerar att även långt in i framtiden upprätthålla den förstklassiga tekniska nivå som Ferry Porsche satte. Intelligent dynamisk mobilitet har en fantastisk framtid. Och vi har den teknologiska expertisen, de kreativa medarbetarna och den unika teamkänsla som krävs för att vara med där. Vi har va

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum