Bonnier News

Positiv digital affär bäddar för ännu ett starkt resultat för Bonnier News Local

Dela
En positiv utveckling av den digitala affären bidrar till ökade intäkter och ett starkt resultat för Bonnier News Local 2022. De totala intäkterna uppgår till 3,1 miljarder kronor och resultatet landar på 174 miljoner kronor.
Mikael Nestius, affärsområdeschef Bonnier News Local. Foto: Bonnier News
Mikael Nestius, affärsområdeschef Bonnier News Local. Foto: Bonnier News

Både de digitala prenumerations- och annonsintäkterna utvecklas positivt under året liksom antalet digitala prenumeranter, som ökar med 13 procent. Dessa faktorer bidrar till att intäkterna ökar med drygt tre procent jämfört med året innan. Även om resultatet, 174 miljoner kronor, är starkt är det en tillbakagång jämfört med året innan (207 miljoner kronor), vilken främst drivs av ökade kostnader inom produktion samt satsningar inom redaktionell verksamhet och tech med ökade utvecklingskostnader som följd.

– Vi levererar ett bra resultat, trots oroligheter i omvärlden. Årets tre första kvartal var väldigt starka med positiv utveckling av såväl prenumerations- som annonsintäkter, främst digitala. Under hösten började dock lågkonjunkturen göra sig påmind. Vi har också kämpat med skenande papperspriser vilket påverkar resultatet kraftigt, säger Mikael Nestius, affärsområdeschef Bonnier News Local.

Under året tas flera beslut för att optimera printaffären och säkerställa resurser till redaktionella satsningar, bland annat genom att flera titlar går ned i antal utgivningsdagar samt att några gratisprodukter läggs ned.

– Genom dessa förändringar har vi kunnat säkerställa att redaktionerna har möjlighet att utveckla journalistiken och ta viktiga steg i den digitala transformationen. På så sätt kan vi leverera mer och bättre lokaljournalistik, säger Mikael Nestius.

Bonnier News Local får under 2022 totalt 295,6 miljoner kronor i statliga stöd fördelade på stöd för lokal journalistik (25,1 miljoner kronor), driftstöd (225 miljoner kronor), redaktionsstöd (42,7 miljoner kronor) och stöd för tidningsdistribution vid varannandagsutdelning av post (2,8 miljoner kronor). Stöden ökar med knappt 47 miljoner kronor där ungefär hälften kan härledas till koncernens förvärv av Skånska Dagbladet och Tranås-Posten.

– De stöd vi får är en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda lokaljournalistik över hela landet och utföra det demokratiska uppdrag vi som mediebolag faktiskt har, säger Mikael Nestius.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Mikael Nestius, affärsområdeschef Bonnier News Local. Foto: Bonnier News
Mikael Nestius, affärsområdeschef Bonnier News Local. Foto: Bonnier News
Ladda ned bild

Om

Med över 2.000 journalister är Bonnier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Bland våra cirka 200 varumärken finns en rad av Sveriges största och mest välkända tidningar. Vår journalistik når varje dag ut till en publik bestående av 6 miljoner läsare, användare, lyssnare och tittare. Vi är stolta förvaltare av familjen Bonniers tradition av oberoende publicistik sedan 200 år och har deras uppdrag att förädla och utveckla vår roll i det svenska samhället.

Följ Bonnier News

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bonnier News

Lokaltidningar i stort samarbete med Svenska Fotbollförbundet – sänder tusentals matcher7.3.2023 10:00:00 CET | Pressmeddelande

Bonnier News, Gota Media, NTM och Stampen Media gör en gemensam storsatsning på svensk fotboll. Genom ett långt avtal med Svenska Fotbollförbundet kommer det att sändas tusentals fotbollsmatcher på mediebolagens lokala tidningssajter de kommande åren. – Vi vill vara nära vår publik och de här matcherna går rakt in i det lokala hjärtat, det värmer extra hos mig personligen som älskar lokalfotboll och lokaljournalistik, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

Greider och Wennberg startar gemensamt nyhetsbrev för läsare med “hjärtat till vänster”28.2.2023 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Två av landets viktigaste vänsterorienterade opinionsbildare, Dala-Demokratens chefredaktör Göran Greider och Arbetarbladets politiska redaktör Jenny Wennberg, startar det gemensamma nyhetsbrevet “Veckans vänster”. Syftet är att ge läsare med “hjärtat till vänster” veckans viktigaste, bästa och mest läsvärda ledartexter. – Det är helt enkelt så att det finns behov av vänsterröster i ett borgerligt dominerat politiskt medieklimat, säger Göran Greider.

Bonnier News fortsätter att satsa på damfotboll – sänder Elitettan ytterligare fyra år27.2.2023 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Bonnier News förvärvar ännu en sporträttighet. Nu är det klart att alla matcher i Elitettan sänds på Expressen och hos de lokala titlarna inom Bonnier News Local i minst fyra år framöver. – Vi jobbar hela tiden för att stärka vår fotbollsbevakning och många av de kommande damallsvenska stjärnorna finns i Elitettan, så det är en serie som verkligen ger tittarna möjlighet att följa flera av svensk fotbolls största talanger, säger Pontus Weinemo, strategisk sportchef på Expressen.

Bonnier News nästa satsning på sporträttigheter – sänder juniorhockey23.2.2023 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Det är snart dags att utse Sveriges bästa hockeylag på juniorsidan. Den avgörande dramatiken sänds hos Expressen och Bonnier News Local – som utökar sin livesportsatsning ytterligare. – Fjolårets sändningar lockade en hel del tittare och genom vårt fina samarbete med Svenska Ishockeyförbundet kan vi satsa ännu hårdare i år, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum