Huddinge kommun - politik

Positiva besked om Tvärförbindelse Södertörn

Dela

Regeringens förslag till Nationell plan för infrastrukturen presenterades idag. Bland annat innehåller planen full finansiering av Tvärförbindelse Södertörn som är den motorväg som kommer gå mellan väg 73 i Haninge och E4/E20 i Kungens Kurva.

- Att Tvärförbindelsen i förslaget är fullt finansierad är ett efterlängtat och mycket positivt besked för Huddingeborna - en seger för alla vi som kämpat för att invånare och företag på södra länshalvan ska få en rimlig trafiksituation, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge.

Tvärförbindelse Södertörn är den motorväg som ska knyta ihop södra regionen på tvären. Haninge-Huddinge har enligt Trafikverket den sämst utbyggda infrastrukturen i landet i förhållande till trafikmängd vilket skapar stora trafikproblem och dämpar den expansiva utvecklingen i södra Stockholm. Byggstarten i förslaget till Nationell plan är planerad till år 2025-2027, vilket är senare än tidigare besked.

- Det är oroande att det i förslaget är en senare byggstart än vad som tidigare beslutats. Ytterligare förseningar av vägen innebär mer tid i bilköer och trafikkaos istället för mer tid med familj och vänner. Det är oacceptabelt och något regeringen måste ändra under remissen innan det slutliga förslaget läggs fram, avslutar Daniel Dronjak

Nyckelord

Kontakter

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum