Huddinge kommun - politik

Positiva besked om Tvärförbindelse Södertörn

Dela

Regeringens nationella plan för infrastrukturen presenterades idag. Bland annat innehåller planen full finansiering av Tvärförbindelse Södertörn som är den motorväg som kommer gå mellan väg 73 i Haninge och E4/E20 i Kungens Kurva.

- Att Tvärförbindelsen i förslaget är fullt finansierad är ett efterlängtat och mycket positivt besked för Huddingeborna - en seger för alla oss som kämpat för att invånare och företag på södra länshalvan ska få en rimlig trafiksituation, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge.

Tvärförbindelse Södertörn är den motorväg som ska knyta ihop södra regionen på tvären. Haninge-Huddinge har enligt Trafikverket den sämst utbyggda infrastrukturen i landet i förhållande till trafikmängd vilket skapar stora trafikproblem och dämpar den expansiva utvecklingen i södra Stockholm.

Kontakter

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Koalitionen i Huddinge satsar 1,5 miljoner kronor på att motverka ofrivillig ensamhet7.6.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den ofrivilliga ensamheten bland äldre är ett allt större problem i Sverige. Därför kommer den styrande koalitionen i Huddinge att föreslå kommunfullmäktige en extra satsning på 1,5 miljoner kronor för att utveckla kommunens förebyggande och uppsökande arbete genom att i samarbete med civilsamhället genomföra aktiviteter i syfte att bryta ensamheten bland äldre. 750 tkr tilldelas vård- och omsorgsnämnden och 750 tkr tilldelas kultur- och fritidsnämnden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum