Postkodstiftelsen

Postkodstiftelsen ger 1,2 miljoner kronor till Art Lab Gnesta

Dela

Svenska Postkodstiftelsen stöttar Art Lab Gnesta med ett projektstöd på 1,2 miljoner kronor för projektet Squid Squad, som pågår till och med våren 2021. Squid Squad är ett möte mellan konst och en av vår tids viktigaste frågor: klimatet.

Art Lab Gnesta har sedan 2010 drivit verksamhet i det gamla bryggeriet i Gnesta, där man verkar för att skapa kopplingar mellan konst och samhälle. Med hjälp av framåttänkande konst och lokal ankring har man skapat en plats som är i framkant, såväl konstvärlden som på plats i Gnesta. Förutom att göra utställningar, håller man också i workshops och andra arrangemang.

I projektet Squid Squad, som riktar sig till framförallt ungdomar, kommer man att ha samtal och workshops med konstnärer, unga opinionsbildare och aktivister. Deltagarna kommer att lära sig mer om allt från komposter till konst och civilkurage. 

”Tack vare stödet från Postkodstiftelsen kommer vi att kunna tillvarata och utveckla det engagemang som redan finns hos unga i Gnesta kring klimatförändringarna. I olika konstnärliga processer vill vi ge dessa ungdomar verktyg och grogrund för ett faktiskt omställningsarbete som ger eko i en liten kommun”, säger Signe Johannessen, konstnärlig ledare på Art Lab Gnesta.

”Medvetenheten kring globala klimatförändringar ökar men vi måste också gå från tanke till handling i det lokala. Vi är därför mycket glada över att tillsammans med Art Lab Gnesta möjliggöra för ungdomar att i sitt närområde att formulera, kanalisera och aktivera sitt engagemang genom skapande aktiviteter”, säger Marie Dahllöf, generalsekreterare för Svenska Postkodstiftelsen.

Nyckelord

Kontakter

Signe Johannessen, Konstnärlig ledare Art Lab Gnesta, 070 877 63 85

Marie Dahllöf , generalsekreterare för Svenska Postkodstiftelsen, 073 084 28 69

Om

Postkodstiftelsen
PostkodstiftelsenPostkodstiftelsen är förmånstagare till Svenska Postkodlotteriet och förmedlar tidsbestämda stöd till projekt som drivs av ideella föreningar och stiftelser, i Sverige och internationellt. Sedan 2007 har mer än en miljard förmedlats till över 500 projekt.

 

Läs mer om Postkodstiftelsen på www.postkodstiftelsen.se

Följ Postkodstiftelsen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Postkodstiftelsen

Postkodstiftelsen ger en miljon kronor till Jontefondens Insamlingsstiftelse18.6.2020 15:30:00 CESTPressmeddelande

Svenska Postkodstiftelsen stöttar Jontefondens Insamlingsstiftelse med ett projektstöd på en miljon kronor för projektet Guldkanter under pandemin, som pågår till och med december 2020. Projektet verkar för att göra en akut insats för familjer vars barn väntar eller nyligen har genomgått en organtransplantation, för att minska känslan av ensamhet, rädsla och isolering hos dessa i samband med Covid-19 pandemin.

Postkodstiftelsen ger 2 085 000 kronor till Folkrörelsearkivet i Västerbotten21.1.2020 12:03:30 CETPressmeddelande

Svenska Postkodstiftelsen stöttar Folkrörelsearkivet i Västerbotten med ett projektstöd på drygt två miljoner kronor för projektet Det demokratiska arkivet, som pågår till och med våren 2022. Det demokratiska arkivet är en plattform för att tillgängliggöra arkiven för ett bredare samhälle, öka förståelsen för samhällets utveckling och skapa framtidstro genom insikten om allas möjlighet att kunna bidra till ett bättre samhälle.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum