Norrköpings kommun

Preliminärt bokslut 115 miljoner kronor bättre än budgeterat

Dela

Årets preliminära resultat för Norrköpings kommun är 115 miljoner kronor mer än budgeterat överskott. Det förklaras bland annat med ett bättre redovisat resultat från nämnderna samt att skatteintäkter och kommunal utjämning blir mer än budgeterat.

Budgeterat resultat för år 2017 var 158,7 miljoner kronor. Överskottet ska användas för att uppnå kommunens finansiella mål, bland annat finansiering av investeringar med 120 miljoner kronor. Årets preliminära justerade resultat mot balanskravet för kommunen uppgår till 273,7 miljoner kronor. Det innebär att resultatet efter budgeterade finansiella mål uppgår till 115 miljoner kronor.

Resultatet förklaras bland annat av att nämnderna redovisar ett resultat som är drygt 20 miljoner kronor bättre än budget och att skatteintäkter och kommunal utjämning innebär cirka 70 miljoner mer än budgeterat.

Årets justerade resultat mot balanskravet 273,7 mnkr

Planerad användning av överskott, finansiella mål

Markering pensioner -30,0 mnkr

Markering (återbetalning) social investeringsfond -8,7 mnkr

Finansiering av investeringar -120,0 mnkr

Summa planerad användning, finansiella mål -158,7 mnkr

Återstående medel efter finansiella mål 115,0 mnkr

– Bokslutet visar att vi fortsatt har en stabil ekonomi och ordning och reda. Det känns bra, men jag är också väl medveten om att det finns orosmoln framöver. Utvecklingen i omvärlden och ökade kostnader för investeringar, med mera, gör att vi måste hålla rejäl koll på ekonomin, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelseordförande.

Kontaktpersoner: 
Petter Skill
Titel: ekonomidirektör
Telefon: 011-15 10 16

Lars Stjernkvist (S)
Titel: ordförande kommunstyrelsen
Telefon: 070-527 26 27

__________________________________________________________________________________
Avsändare: Maria Björk Hummelgren, presskommunikatör
Telefon: 072-598 66 75

Nyckelord

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Let's create Norrköping! 
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum