Riksteatern

Premiär 22 augusti: Red Hot Condition- artister i världsklass tar upp dagens träningsmani och utseendehets

Dela

Aaron Hakala och Nelli Kujansivu är två artister som har turnerat världen runt och som nu äntligen kommer till skolor, runtom i landet. Red Hot Condition är en föreställning där de vill skapa medvetenhet, debatt och samtal om den träningsmani och utseendehets som många barn och ungdomar kan känna av idag. Allt är filtrerat genom konstformerna samtida cirkus och fysisk komedi och paketerad som om den var direkt hämtad från 1980-talet.

Fotograf:Sofia Kallner
Fotograf:Sofia Kallner

–Samtida cirkus är en konstform med oändliga möjligheter och sätt att passa in. Det är också en välkomnande konstform där alla kan hitta sin plats trots vitt skilda fysiska egenskaper och kroppstyper. En stor del av all kultur spelas på större scener vilket gör att den också endast når vissa grupper i samhället, inte sällan invånare i större städer. Med Red Hot Condition vill vi ge publiken tillgång till högkvalitativ kultur för alla, därför har vi skapat en lustfylld lättviktsshow som kan spelas utomhus, säger Nelli Kuljansivu, cirkusartist i Red Hot Condition.

Dagens samhälle är extremt koncentrerat kring att prestera, att vara effektiv och att framstå som perfekt. Vi förväntas vara supermänniskor på jobbet, som föräldrar, som vänner, i våra relationer och fortfarande ha energi kvar till gymmet för att dessutom se bra ut, menar Aaron Hakala och Nelli Kujansivu.

–Föreställningen kommer att kunna upplevas av såväl publiken som andra som råkar ha vägarna förbi. När vi uppträder med Red Hot Condition vill vi skapa en naturlig koppling till publiken och ge dem en stund av glädje, skratt och möjlighet att släppa allt runtomkring. Vi hoppas kunna öppna barnens ögon för ett alternativt sätt att leva och vara. Att de ska kunna se sig själva och andra på nya sätt som skiljer sig från de bilder som de matas med via sociala medier, säger Aaron Hakala, cirkusartist i Red Hot Condition.

Föreställningen är ett gästspel och en produktion av Company Afterclap. Aktuell med en turné med Riksteatern under hösten 2022.


Medverkande
Aaron Hakala  
Nelli Kujansivu  

Konstnärligt team
Idé, artister: Aaron Hakala, Nelli Kujansivu  
Regiöga: Jenni Kallo & Mirja Jauhiainen
Voice over: Matthew Pasquet
Musik, ljud: Aaron Hakala  
Kostym: Suvi Lepola, Nelli Kujansivu  

 
För turnéplan och mer information:
https://www.riksteatern.se/forestallningar/red-hot-condition/

För bilder och trailer:
https://mediabank.riksteatern.se/folder/225535/

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf:Sofia Kallner
Fotograf:Sofia Kallner
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Odysseus irrfärd hem aktualiseras när den kritikerrosade regissören Christiane Jatahy sätter upp det klassiska eposet utifrån flyktingens perspektiv i en unik samproduktion med Riksteatern23.9.2022 09:20:28 CEST | Pressmeddelande

Antikens epos Odysséen, blir återigen angelägen när människor i pågående flyktingkatastrofer från världens olika hörn möter skådespelarna i salongen i den internationella kritikersuccén O Agora Que Demora – En stund som dröjer. Efter att ha behövt ställa in turnén med Riksteatern våren 2021 i Sverige till följd av pandemin får nu verket äntligen Sverigepremiär.

Minnen, drömmar och frihetens villkor när Sissela Kyle regisserar Tjechovs Tre systrar som åldrande kvinnor19.9.2022 10:26:35 CEST | Pressmeddelande

Vad hände med Olga, Masja och Irina? Besannades deras drömmar om kärlek, frihet och ett bättre liv? Här får vi möta Anton Tjechovs Tre systrar igen, en hel del år äldre, i en nyskriven och fristående pjäs av Sofia Fredén, i regi av Sissela Kyle. På scen ser vi Maria Kulle, Jessica Liedberg, Siw Carlsson och Emil Almén. Premiär den 29 september i Årsta.

Premiär 30 september, Stockholm: Hoota- mästaren Amer Hlehel tar oss igenom ett verk om hur människan kompromissar med sin medmänsklighet15.9.2022 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Riksteatern presenterar en av mellanösterns mest kända skådespelare, den kritikerhyllade dramatikern, regissören och skådespelaren Amer Hlehel. Han medverkar själv och har även skrivit manus till föreställningen Hoota som åker på turné med Riksteatern i höst. Det blir en gripande pjäs om människans kreativitet för att överleva.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum