Stockholms stad

Premiär för Betty Petterssons gymnasium

Dela

Tusentals niondeklassare i Stockholm förbereder sig nu för att söka till gymnasiet. För första gången har Stockholms elever möjlighet att välja Betty Petterssons gymnasium. Skolan satsar på program med stort söktryck: ekonomi, naturvetenskap och samhällsvetenskap.

Betty Petterssons gymnasium ligger i Enskede med närhet till både stad, natur och kollektivtrafik. Under första året tar de in 200 elever. Till 2024 kommer skolan ta emot sammanlagt 600 elever till sina tre program: Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet.

- Det känns roligt att kunna erbjuda utbildningar som vi vet är populära och som många vill gå, dessutom med ett fint läge och i fräscha och ändamålsenliga lokaler, säger Helena Timdahl-Franke, rektor för skolan.

Förutom att Betty Petterssons gymnasium satsar på utbildningar med stort söktryck har skolan också ett stort fokus på att arbeta aktivt med olika omvärldsperspektiv, där demokrati, internationell rätt, språk och samhälle är en naturlig del av all undervisning. Skolans nyckelbegrepp är människan, omvärlden och framtiden och dessa begrepp kommer genomsyra skolans vardag oavsett programinriktning

- Vi vill tillsammans med eleverna skapa en trygg gemenskap på skolan och uppmana eleverna att vara delaktiga i att forma skolans arbete i den grad de själva vill. Vi kommer ha duktiga och behöriga lärare och en tydlig struktur. Arbetet med att lägga grunden till ett gemenskapande och involverande gymnasium pågår för fullt, nu återstår det bara för våra ungdomar att söka, säger Helena Timdahl-Franke.

Aktuellt just nu: Öppet hus den 26 januari klockan 18.00 och 19.00

Öppet hus för nyfikna elever och föräldrar. Då kan du få mer information om skolan, träffa skolledningen som berättar om den gemensamma spännande resan framåt och ställa ytterligare frågor. Läs mer här. 

Stockholms stad har 26 kommunala gymnasieskolor med mängder av yrkes- och högskoleförberedande program att välja på. Läs mer om alla Stockholms stads gymnasieskolor här

Information om Stockholms stads kommunala gymnasieskolor.

Öppet hus - se hela listan, Stockholms stads kommunala gymnasieskolor. 

Presentationsfilm om Stockholms stads gymnasieskolor visas på vår videoportal. 

Fakta om Betty Pettersson

Betty Pettersson var den första kvinnan i Sverige som avlade studentexamen (mogenhetsexamen år 1871) och som skrevs in vid ett universitet (Uppsala år 1872). Efter universitet anställdes hon som första kvinnliga läroverkslärare vid Östra realskolan (nuvarande Östra Reals gymnasium) år 1875.

Viktiga datum gymnasievalet 2022

17 januari: Lösenordsbrev med inloggningsuppgifter skickas till alla elever i slutet av vecka 2 och är framme i brevlådan senast i början av vecka 3.

18 januari: Ansökan öppnar.

15 februari: Ansökan stänger klockan 23.59.

19 april: Preliminära antagningspoäng visas och ansökan öppnar för omval. Det visas inte några preliminära antagningssiffror för sökande till Gymnasiesärskolan.

17 maj: Ansökan stänger för omval klockan 23.59.

17 juni: Betygen syns på ansökningswebben Indra. Logga in och titta så allt stämmer!

1 juli: Resultatet av slutgiltiga antagningen visas på Gymnasieantagningens webbplats.

18 juli: Sista svarsdag på slutantagningsbeskedet

2 augusti: Reservantagning 1 klar.

7 augusti: Sista svarsdag för reservantagning 1.

9 augusti: Reservantagning 2 klar.

14 augusti: Sista svarsdag för reservantagning 2.

Kontakt: Helena Timdahl-Franke, rektor, telefon 0761242146 och e-post helena.timdahl-franke@edu.stockholm.se

Mer om Betty Pettersons gymnasium och rektor Helena Timdahl-Franke här

 

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Tel:08-508 333 00info.utbildning@edu.stockholm.se

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum