Stiftelsen Skansen

Premiär för Cirkus Skansen

Dela

Så här mitt i januari, när julen är över och det är långt till lov och vår så finns det en ljuspunkt - Cirkus Skansen. Unga artister utför underverk i manegen och trapetsen i Bragehallen. Nu är det dags för en ny säsong.

Jonglör på Cirkus Skansen.
Jonglör på Cirkus Skansen.

Cirkus Skansen
Det blir magi i manegen när Cirkus Skansens nya föreställning med unga stjärnskott bjuder på en stor upplevelse för den yngre publiken i Bragehallen. Ackompanjerad av sin trogna följeslagare Abbe tar cirkusdirektören Fröken Channah med alla på en hisnande resa i cirkusens värld.
Möt bland många andra den svävande Miss L i sin trapets och balanskonstnären La Tarantella på sitt spindelnät av linor. Se världens starkaste man lyfta världens tyngsta föremål och piraterna från Karibien som tar fram stormseglen högt över manegens golv. Det blir också se trollkonster, cykling på ett hjul och hisnande repnummer. Clownen Lilla Lily gör sitt allra yttersta för att hjälpa till...

Cirkus Skansens ensemble består av blivande cirkusartister som går i skola på Cirkus Normal under ledning av Jan Norrman. De bjuder på föreställningar varje söndag fram till 23 april. Premiär 15 januari kl 14.00.

Öppen cirkusskola
I Bragehallen blir det även öppen cirkusskola med start på sportlovet.  Då kan man lära sig balansera på boll, gå på spänd lina, jonglera med bollar, rocka med rockring och klättra i tyg mm.
Lördagar 25 februari - 22 april samt på vardagar under sportlovet 25 februari - 5 mars, kl 11.00 – 15.00

Bilder

Jonglör på Cirkus Skansen.
Jonglör på Cirkus Skansen.
Ladda ned bild
Cirkusensemble.
Cirkusensemble.
Ladda ned bild
Jonglör Cirkus Skansen.
Jonglör Cirkus Skansen.
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Nu slår bodluckorna upp på Skansens julmarknad!12.11.2018 07:00Pressmeddelande

Nu är det snart dags för den första julmarknadshelgen på Skansen. Bodarna slår upp luckorna, och försäljare från hela landet packar upp julmat, textilier, trähantverk, fisk och konfekt, pepparkakshus och saffransbullar. Det blir dans runt granen med Julorkestern, det serveras rykande het glögg och nybakade små munkar, brända mandlar, kolbullar och mycket mera. Hantverkarna i stadskvarteren - glasbruket, krukmakaren och flera andra små verkstäder har öppet.. Julmarknaden pågår 24 - 25 november, 1 – 2, 8 – 9 och 15 – 16 december.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum