Stiftelsen Skansen

Premiär för Cirkus Skansen

Dela

Så här mitt i januari, när julen är över och det är långt till lov och vår så finns det en ljuspunkt - Cirkus Skansen. Unga artister utför underverk i manegen och trapetsen i Bragehallen. Nu är det dags för en ny säsong.

Jonglör på Cirkus Skansen.
Jonglör på Cirkus Skansen.

Cirkus Skansen
Det blir magi i manegen när Cirkus Skansens nya föreställning med unga stjärnskott bjuder på en stor upplevelse för den yngre publiken i Bragehallen. Ackompanjerad av sin trogna följeslagare Abbe tar cirkusdirektören Fröken Channah med alla på en hisnande resa i cirkusens värld.
Möt bland många andra den svävande Miss L i sin trapets och balanskonstnären La Tarantella på sitt spindelnät av linor. Se världens starkaste man lyfta världens tyngsta föremål och piraterna från Karibien som tar fram stormseglen högt över manegens golv. Det blir också se trollkonster, cykling på ett hjul och hisnande repnummer. Clownen Lilla Lily gör sitt allra yttersta för att hjälpa till...

Cirkus Skansens ensemble består av blivande cirkusartister som går i skola på Cirkus Normal under ledning av Jan Norrman. De bjuder på föreställningar varje söndag fram till 23 april. Premiär 15 januari kl 14.00.

Öppen cirkusskola
I Bragehallen blir det även öppen cirkusskola med start på sportlovet.  Då kan man lära sig balansera på boll, gå på spänd lina, jonglera med bollar, rocka med rockring och klättra i tyg mm.
Lördagar 25 februari - 22 april samt på vardagar under sportlovet 25 februari - 5 mars, kl 11.00 – 15.00

Bilder

Jonglör på Cirkus Skansen.
Jonglör på Cirkus Skansen.
Ladda ned bild
Cirkusensemble.
Cirkusensemble.
Ladda ned bild
Jonglör Cirkus Skansen.
Jonglör Cirkus Skansen.
Ladda ned bild

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Box 27807
115 93 Stockholm

08-442 80 00 vxlhttp://www.skansen.se/sv

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader har flyttats hit från hela Sverige. I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker. Varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till Skansen.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Påsk på Skansen - marknad, pyssel och traditioner20.3.2018 07:00Pressmeddelande

Påsken firas med påsktraditioner i hus och gårdar, en påskmarknad full av hantverk, slöjd och påskgodis och med musik i Seglora kyrka, Älvrosgården och Missionshuset. I Skogens hus påskpysslas det hela påsklovet och på skärtorsdagen är det fri entré för alla barn som kommer klädda som påskkärringar och påskgubbar. Nytt för i år är att det finns kombibiljett för Junibacken och Skansen under påsklovet och fram till och med 15 april.

Kaffekassa hjälper berguvar i skärgården22.2.2018 10:28Pressmeddelande

Alla som druckit kaffe på Skansens Restauranger under parollen, "Visste du att Berguven föredrar kaffe latte" har varit med och bidragit till Skansens insamlingsprojekt för berguvarna. När kaffekassan räknades i slutet av året uppgick den till hela 140.000 kronor! -Det kommer att räcka en bra bit i vårt berguvsarbete, efter att i 30 år ha satt ut berguvar är det nu dags att göra en inventering av berguvar i Stockholms skärgård för att se vilken effekt utsättningen haft, säger Tomas Frisk som är chef för den zoologiska avdelningen på Skansen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum