Boinstitutet

Premiär för Digitala Almedalen

Dela

Tre dagar med livesända samtal, seminarier och mingel med tema bostäder och samhällsutveckling. Idag startar Digitala Almedalen c/o Boinstiutet, i samarbete med Boklok och Stellar Capacity. Tillsammans med femtio inbjudna organisationer arrangeras över sextio programpunkter.

Samma dag som Almedalsveckan i Visby meddelade att arrangemanget ställs in på grund av coronakrisen lanserade Boinstitutet sina planer på en Digital Almedalsvecka. Det bostadspolitiska samtalet är helt enkelt för viktigt för att hindras av pandemin, menar Moa Andersson, verksamhetsledare för Boinstitutet och initiativtagare till Digitala Almedalen.

-Almedalsveckan i Visby är en av Sveriges viktigaste mötesplatser för samtal mellan samhällsaktörer, politiker och medborgare. Det som Digitala Almedalen tillför, förutom att erbjuda ett coronasäkert alternativ, är att alla kan delta oavsett plånbok eller var man befinner sig, säger Moa Andersson.

Läs hela programmet här

Corona, klimat och digitalisering i fokus

Bland programpunkterna under Digitala Almedalen är klimatomställning, digitalisering och, föga förvånande, Corona, tre heta samtalsämnen.

- Coronakrisen påverkar människors hälsa, ekonomin och bostadsmarknaden. Under Digitala Almedalen får vi förhoppningsvis en tydligare bild av hur och vad vi kan göra för att minska de skadliga effekterna, bland annat med hjälp av digitalisering och omställning till ett mer hållbart bostadsbyggande, säger Moa Andersson.

Det är nu av högsta relevans att vi tar vara på teknikutvecklingens möjligheter för att bygga oss ur den globala kris som vi genomgår. För att säkerställa att vi skapar ett av världens mest moderna samhällen behöver vi utveckla infrastruktur som är uppkopplad, resilient, med människans behov i fokus. Vi bör samtidigt ta vara på och stärka den kompetens som finns i bostadssektorn och se till att fler vidareutvecklar kunskaper och färdigheter inom digitalt ledarskap,säger Claudia Olsson, VD för Stellar Capacity, digitaliseringsexpert och inledningstalare för Digitala Almedalen.

Redan före Coronautbrottet var bostadsbehovet stort för de med vanliga inkomster och gapet mellan utbud och behov riskerar nu att ytterligare späs på. Därför vill vi under Digitala Almedalen diskutera hur vi tillsammans kan skapa ett hållbart bostadsbyggande för alla utifrån nya utmaningar som till exempel klimathotet, sämre konjunktur eller epidemier, säger Jonas Spangenberg, VD på BoKlok.

Så fungerar Digitala Almedalen

Digitala Almedalen c/o Boinstitutet är tänkt att fungera som en vanlig Almedalsvecka, om än digitalt. Istället för fysiska evenemang sänder Digitala Almedalen seminarier på webben och i sociala medier. För att skapa personliga möten ordnas digitala mingel med hjälp av videokonferensverktyg. Flera av seminarierna har ett kortare format där tittaren vägleds genom progammet av två programledare och kan ställa frågor till talarna via en chattfunktion.

-För den samhällsintresserade är Digitala Almedalen c/o Boinstitutet som ett smörgåsbord, som du både kan ta del av live eller zappa runt och plocka ut godbitarna från i efterhand. Så långt det är möjligt kommer vi låta seminarierna sparas på boinstitutet.se/almedalen, säger Moa Andersson.

Se Digitala Almedalen LIVE

Ta del av livesändningen på boinstitutet.se/almedalen
eller på Boinstitutets facebook, där du också kan ställa frågor i chatten till talarna.

Missa inte att vara med på de digitala videominglen, som arrangeras varje dag 16:00-17:00, via separat videolänk.

Länk till måndagens mingel

Länk till tisdagens mingel

Länk till onsdagens mingel

Se filmen om Digitala Almedalen
Fler videor

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Jonas Spangenberg, VD Boklok. Moa Andersson, verksamhetsledare, Boinstitutet och Claudia Olsson, VD Stellar Capacity
Jonas Spangenberg, VD Boklok. Moa Andersson, verksamhetsledare, Boinstitutet och Claudia Olsson, VD Stellar Capacity
Ladda ned bild
Moa Andersson, verksamhetsledare, Boinstitutet
Moa Andersson, verksamhetsledare, Boinstitutet
Ladda ned bild
Claudia Olsson, VD, Stellar Capacity
Claudia Olsson, VD, Stellar Capacity
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Boinstitutet
Boinstitutet
Norrlandsgatan 7
11143 Stockholm

+46 76 125 11 01http://boinstitutet.se

Om oss

Boinstitutet ska vara det sammanhang och den scen där framtidsfrågorna om ett socialt hållbart boende, bostadsmarknad i balans och en bostadspolitik för alla diskuteras, där ny kunskap och nya idéer formuleras samt där människor från ett brett politiskt och idémässigt spektrum kan mötas. Boinstitutet ska bidra till att samtalet om det framtida boendet bygger på kunskap, har en bred förankring i samhället och är bortom partipolitik och särintressen. Boinstitutet ska bidra till ett helhetsperspektiv på boendet samt koppla boendefrågorna till samhällsutvecklingen och tillväxten i den svenska ekonomin.Boinstitutet startades 2017 och är ett initiativ från Hyresgästföreningens Riksförbund

 

 

Följ Boinstitutet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Boinstitutet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum